Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve 2 ayda bir yayınlanan Sakarya Ekonomi Dergisi, 72'nci sayısıyla 8000 üyeye ve okurlarına ulaşıyor.
Dergi'nin bu sayısında "2011 Nasıl Geçti 2012'den Neler Bekliyoruz?" adlı kapak konusunda; geçtiğimiz yılın genel ekonomik değerlendirmesi ve 2012 yılından beklentiler üzerine Sakarya Valiliği, SESOB, STB ve SAÜ ve SATSO'nun değerlendirmelerine yer verildi. Dergide ayrıca "Hedefe Sakarya'dan Ulaşın" başlığı ile ilimizdeki mevcut OSB'lerin durumları ve yatırım avantajları ele alındı.
Oda faaliyetleri, komite ve komisyonların çalışmaları, Sakaryalı iş adamları ile gerçekleştirilen çeşitli röportajlar, Akyazı ilçesi ile ilgili fotoğraflı turizm köşesi ve üyeler için faydalı olacağı düşünülen Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili özel bir makale de yer alıyor. Son yılların hedef pazarları arasında yer alan Hindistan üzerine yapılan ülke etüdü de derginin renkli sayfalarından birini oluşturuyor.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise dergideki Başkan'dan bölümünde "Sakarya'da Lojistik anlamda çok önemli yatırımlar var. Limanın işletmeye hazırlık ihalesi yapıldı. Demiryolu, duble yollar ve 3. köprü inşaatları sürdürülüyor. 2011 sonu itibariyle ilimizde ihracat rakamları Dış Ticaret Müsteşarlığı verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemine göre %17 oranında artış gösterdi. Otomotivde üs olma konusundaki girişimlerimizle rakip şehirlerarasında öne çıkıyoruz. Lojistik üs olma hedefimizi de bu meseleyle paralel olarak sunuyoruz.  Örneğin Toyota yeni yatırımı için Sakarya'yı seçti. Kendimizi, İstanbul-Ankara arasında sıkışmış değil; konumunu değerlendirmiş ve Karadeniz'den dünyaya açılmış bir Sakarya'ya hazırlamalıyız" diyerek 2012 yılının Sakarya için önemli bir dönüm noktası olması yönündeki beklentilerinin mesajını verdi.
Kösemusul ayrıca önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Bu yılın bize yaşatacağı en önemli dönüşümü Yeni Türk Ticaret Kanunu olacak. 2012'de yürürlüğe girecek kanun ile ticaretin kendisi değil kültürü de değişecek. Global dev firmaların avantaj olarak uyguladıkları birçok uygulama en küçük firmalar için bile standart haline gelecek. Bu devrimi SATSO olarak iyi anlayacak ve doğru anlatacağız. Akıl, şeffaflık artık kanunen de ticaretin yeni gücü olacak" dedi.


Haber Tarihi : 20/1/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::