“2010 YILINDA ŞAMPİYONLUĞU TEKRAR ÜLKEME GETİREĞİM”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantı'nın onur konuğu dünyaca ünlü 2007 yılı Dünya Süpersport motosiklet şampiyonu ve Sakarya'nın yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden birisi olan Kenan Sofuoğlu idi.

Kenan Sofuoğlu'na, ilimiz ve ülkemizin adını tüm spor dünyasına duyurarak gurur duyulacak başarılara imza atması sebebiyle SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ tarafından bir plaket takdim edildi.

Plaket Takdim Töreninin ardından konuşan 2007 yılı Dünya Süpersport motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu “sporda bir yere gelmek ve geldiğin yerde kalabilmek çok zor ve çaba isteyen bir iştir.” diye konuştu.

Motosikletinde yaşadığı problemlere rağmen bu yılki şampiyonada kürsüye çıkmayı başardığını ifade eden Kenan Sofuoğlu, dünya şampiyonluğu hedefiyle başladığı bu yılki şampiyonayı motorundaki sorunlar nedeniyle üçüncü sırada tamamladığını belirtti.

Motor sporlarında Türkiye'de çok yetenekli sporcuların bulunduğunu dile getiren  Sofuoğlu, bu sporculara İstanbul park pistinin kullandırılmadığını ifade ederek rahatsızlığını da dile getirdi.

Ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun vefatının ardından Türkiye'de yaşamaya başladığını belirten Sofuoğlu, insanların maddi olarak kazancına elde ettiği başarılardan daha çok önem verdiğini ve bundan dolayı ileriki yıllarda yurtdışına yerleşmeyi planladığını belirtti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın kendisini onore etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sofuoğlu “ ben ülkemi ve memleketimi dünyada en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyorum. Bu gayretlerimin Sakaryalılar tarafından takdir edilmesi beni mutlu etti. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç, Sakaryalı bir sporcunun dünya çapında başarılara imza atıyor olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu başarıların artarak devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ilimizin böylesine büyük başarılarla temsil edilmesine vesile olan ilimizin yetiştirdiği önemli sporcu Kenan Sofuoğlu'na teşekkürlerini sundu.

Haber Tarihi : 17/11/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::