Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyesi bulunan sanayici ve işadamlarının uluslar arası arenada kaliteli hizmetler verebilmelerini,  ihracat performanslarının artırılmasını sağlamak hedefiyle faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.  Bu doğrultuda firma çalışanlarının ve yöneticilerinin bireysel ve yönetimsel açıdan yetkinlik kazanmalarına yönelik geliştirici ve temel oluşturucu eğitimler vermektedir.

Bu bağlamda; SATSO ile Ekonomi Bakanlığı Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne bağlı İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), müştereken, ülkemizden AB'ye ihracat yapan/yapacak olan ya da ihracata yönelik tedarik hizmeti veren firmalara ve üyelerimize yönelik REACH ve CLP Tüzükleri ile ilgili bir eğitim semineri düzenlenecek.

Üyelerimizin REACH ve CLP Tüzükleri'nden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olacak bilgilerin, Avrupa Birliğinin yeni kimyasal politikasının, REACH ve CLP Tüzükleri kapsamında güncel gelişmelerin yer aldığı eğitim semineri, 31 Ocak 2012 Salı günü 14.00-17.00 saatleri arasında SATSO Meclis Salonunda gerçekleştirilecek.

Seminerde; REACH Tüzüğü hangi ürünleri kapsar?, Yüksek Önem Arz Eden Maddeler, İzne Tabi Maddeler listesi (Annex XIV) nedir?, Kısıtlamalar Listesi (Annex XVII ) nedir?,Madde ve karışımlar nasıl sınıflandırılacak?, CLP Tüzüğü ve İçeriği, CLP Tüzüğü Kimleri Kapsıyor?, CLP Tüzüğü ile Neler Değişiyor?,CLP Tüzüğü Yükümlülükleri ve Geçiş Tarihleri hakkında detaylı bilgiler verilecek.

20 Ocak 2009 tarihinde yürürlüğe giren 1272/2008 sayılı CLP Tüzüğüne (Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması hakkında) göre, AB üyesi ülkelerde faaliyet gösteren, kimyasal madde ve karışım üreten veya ithal eden firmaların, söz konusu madde ve karışımları CLP Tüzüğü usul ve esaslarına göre sınıflandırma, etiketleme ve ambalajlama yükümlülüğü var. Ayrıca, AB'de kimyasal madde üretici ve ithalatçıların, sınıflandırma ve etiketleme bilgilerini Avrupa Kimyasallar Ajansı'na bildirim yükümlülüğü bulunmaktadır.

31 Ocak 2012 Salı günü 14.00-17.00 saatleri arasında SATSO Meclis Salonunda gerçekleştirilecek eğitimi REACH Tüzüğü için Yüksek Kimya Mühendisi İlknur Özlem Tiryaki, CLP Tüzüğü için Kimya Mühendisi Pınar Özgün verecek olup üyelerimizin katılımını bekleriz.



Haber Tarihi : 25/1/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::