Sakarya Valiliği Özel Kalem Müdürü Ayhan Şahin Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerine Protokol Kuralları ve incelikleri ile ilgili bilgilendirme semineri düzenledi.
Geçtiğimiz yıl Protokol Kuralları isimli bir de kitap yayınlayan ve Yüksek Lisans Tezi hazırlayan Sakarya Valiliği Özel Kalem Müdürü Ayhan Şahin, SATSO'da yaptığı konuşmada protokolün temeli ve protokol kurallarının ortaya çıkışı ile ilgili detaylı bilgiler verdi.
Ayhan Şahin konuşmasında; Ulusal ve Uluslar Arası Protokol Kuralları, Dünyada ve Türk Devlet Geleneğinde Protokol, Protokolde Öncelik ve Sonralık Esasları, Temsilde Düzey Eşitliği ve Denklik, Uygulama Alanları Olarak Protokol Çeşitleri ve Protokol Sıralaması konularında SATSO Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi aktarımında bulundu.
SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un da bulunduğu seminerde, protokole ilişkin hususları örnekleyerek anlatan Şahin "Protokol kuralları bireysel kurumsal itibarın koruyucusudur. Protokolde temsil edilen kurum ve ülke önemlidir" dedi.
Önümüzdeki haftalarda eğitimin ikinci etabı planlanıyor.


Haber Tarihi : 28/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::