Yaklaşık bir yıldır süregelen Sakarya'nın otomobil üssü olması konusunda çalışmalar yürüten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul Türkiye'de bir ilk olacak bir yatırımın müjdesini verdi.
Kösemusul yaptığı açıklamada, "Yeni yatırımların gözdesi olmaya devam ediyoruz. Ayrıca İstanbul Gebze Kocaeli hattına sıkışan üretim yatırım alanlarının nefes almak için açıldıkları ilk ve en bereketli yer Sakarya oluyor. Sadece sanayi yatırımları değil kamunun, daha kaliteli bir kent yaşamı için Sakarya'ya yaptığı yatırımlar da mutluluk verici. Karasu'dan dünyaya açılan bir Sakarya hedefi ile adım adım ilerlerken yeni yatırımlar da ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor.
Bunun bir örneği de, Araç test Pisti'nin Sakarya'da kurulması projesidir. Karasu'ya ciddi bir yatırım ve istihdam kazandıracak olan ve Türkiye'de örneği olmayan TSE araç test pisti projesinde epey mesafe kat ettik. Araç test pisti Karasu'da kurulduğunda, Türkiye'de üretilen araçlar, test için yurt dışına gitmeyecekler. Hatta demiryolu ve Karasu Limanı açılınca Karadeniz üzerinden gelebilecek araçlar da burada test edilebilecekler. İlk aşamada 50, sonrasında 120 milyon dolarlık olan bu yatırım için 500 kişilik bir istihdam gerekiyor. İstihdamın %70'i de beyaz yakalı olacak. Bu pist, Sakarya için otomotiv konusundaki lobi yapmamızda bizi destekleyen önemli bir argüman olacak" dedi.
Proje ile ilgili detayları da veren Kösemusul, "Projenin amacı, otomotiv sanayimizin dünyadaki rekabet gücünü artırmak, yerli otomotiv markalarının gelişmesi için gerekli teknik altyapıyı oluşturmak ve bu amaçlar için insan kaynaklarının geliştirilmesi, ortak test laboratuarı olanaklarının geliştirilmesi, tasarlanan araçlarda tasarım ve ürün doğrulama testleri için bir test pistinin kurulması planlanmaktadır" dedi.
Kösemusul söz konusu pist için Sakarya'nın konumu ve coğrafyası itibariyle oldukça elverişli olduğunu belirterek "Ar-Ge ve Tip onayı faaliyetlerine yönelik ürün doğrulama testlerinde gerekli pistler için sıcaklık, nem, arazi büyüklüğü hava basıncı gibi birçok etken çerçevesinde Sakarya çok uygun bir alandır" dedi. SATSO Yönetim Kurulu
Başkanı Mahmut Kösemusul Test Pisti için yaklaşık 2,6 km boyunda ve 1 km genişliğinde bir alana ihtiyaç duyulduğunu da belirterek Karasu'da bu tanıma uygun arazilerin mevcut olduğunu ifade etti.

Haber Tarihi : 29/1/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::