Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM)'nin verilerine göre; 2012'nin ilk ayında geçen yılın aynı ayına göre ihracat rakamları yüzde 10 artarak, 10 milyar 554 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Ocak ayında en fazla ihracat 1 milyar 609 milyon dolar ile otomotiv endüstrisi sektöründe gerçekleşti. Bu sektörü 1 milyar 309 milyon dolarla kimyevi maddeler sektörü ve 1 milyar 256 milyon dolar ile de çelik sektörü izledi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurullu Başkanı Mahmut Kösemusul Ocak ayı Sakarya ihracat rakamları hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi:
"Sakarya'nın 2011 yılı ihracat rakamları, 166.3 milyon dolar olarak gerçekleşmişken bu yıl 194.6 milyon dolar olarak gerçekleşti. Buna göre ilimiz geçen yılın aynı dönemine göre  %17 oranında artış gösterdi.  Türkiye Ocak ayı ihracat rakamlarındaki %10'luk artışın üzerinde gerçekleşen bu oran, ilimiz adına önemli bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Biz inanıyoruz ki global anlamda yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen gösterilen ve Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşen bu %17'lik artış devam edecek. İlimize yatırımların artması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yatırımların gerçekleşmesiyle 2-3 yıl içinde Sakarya'nın başarı rakamları her alanda yükselecek.
 "Az zamanda çok işler başaran" Türkiye'nin iş dünyası artık ayaklarını daha sağlam basıyor, dünya ekonomisinde hem ses, hem söz sahibi. Ayrıca Türkiye'nin son yıllardaki hızlı büyüme performansında da özel sektör ön plana çıktı. Büyümede en büyük pay özel sektör sermaye yatırımlarının oldu. Türkiye'de bu anlamda bir zihniyet devrimi yaşanıyor."


Haber Tarihi : 1/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::