Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Ali Coşkun Konferans Salonu'nda yapıldı.

 Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya il protokolünden oldukça yoğun bir katılımın yanı sıra Düzce Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı Metin Büyük, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Ajans Genel Sekreteri Erkan Ayan katıldı.

 Halit Uçar'ın divan başkanlığında düzenlenen toplantının divan kurulunda Kalkınma Kurulu Başkan Vekili ve SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldız Bezek ve Divan Üyesi Eyüp Çakır yer aldı.

 Toplantının açılış konuşmasını Sakarya Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Büyük gerçekleştirdi. Vali Büyük konuşmasında; kamu, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Kalkınma Kurulu kararlarının yönetim kurulunca değerlendirildiğini ve Ajans faaliyetlerini yönlendirmede önemli etkisi olduğunu belirtti.

 

Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün konuşmasının ardından toplantının ilk gündem maddesi gereğince Ajans Genel Sekreteri Sayın Erkan Ayan tarafından Ajansın 2011 yılı faaliyetleri hakkında kurula detaylı bilgi verildi. Kalkınma Kurulu üyelerinin Ajans faaliyetleri konusunda görüşleri alındı.

 Üyelere 2010 yılında uygulanan mali destekler hakkındaki bilgilendirme filminin gösterildiği toplantıda, Ajansın Proje Uygulama Birimi Başkanı Necati Çağatay Üstündağ açık bulunan Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Destekleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Üstündağ bir diğer gündem maddesi gereği Ajansın bölgesel kapasite geliştirme faaliyetleri hakkında da bilgi sunumu gerçekleştirdi.

Üstündağ ayrıca, mali ve teknik destek uygulamaları ve bölgesel kapasite geliştirme programları hakkında Kalkınma Kurulu üyelerinin görüşlerini aldı.

 Ajans İç Denetçisi Hilmi Görgülü tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerçekleştirilen yıllık iç denetim raporu ve 2012-2014 yılları denetim planı kurulun bilgisine sunuldu. Kurulun değerlendirmeleri alındı.

 Bir sonraki toplantının gündem taslağının, tarih ve yerinin kurulca tespit edilmesiyle devam edilen toplantının dilek ve temenniler bölümünde, kurul üyeleri tarafından işbirliği ve güçbirliği programlarına, Türkiye'de ilk defa MARKA tarafından uygulanan işbirliği ağları çalışmalarına ağırlık verilmesi talep edildi.

 

Haber Tarihi : 7/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::