MARKA ve SATSO işbirliği ile düzenlenen halka arz Seminerine katılmak üzere Sakarya'da bulunan KOGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz ve SESOB Başkanı Hasan Alişan ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Çelik'in de bulunduğu ziyarette Sakarya'daki girişimcilik ve KOBİ'lerin mevcut durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

KOSGEB Genel Başkanı Mustafa Kaplan "Ülkemiz için biraz yeni bir kavram olan kuluçka merkezleri hakkında bilgi vererek bu merkezlerin girişimci olmak isteyen şirketlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan teknopark şeklinde merkezler olduğunu ifade etti. Kaplan konuşmasının devamında bu merkezler sayesinde girişimci firmaların en kırılgan oldukları ilk yıllarını kolay geçirerek tecrübe kazanmalarının sağlanacağını belirterek KOBİ'ler açısından bu tür merkezlerin önemine değindi. "KOBİ'lerin rekabet gücünü arttıracak yeni bir kültür oluşturma gayreti içindeyiz. İş Birliği Güç Birliği Destek Programımız buna bir örnektir. Şirketlerin ortak hareket etmelerini sağlayacak ortak akıl anlayışının hakim olduğu projelere KOSGEB olarak destek veriyoruz" diyerek proje destek programları hakkında bilgi verdi.

Kaplan ayrıca Sakarya'nın jeostratejik konumuna da dikkat çekerek bulunduğu konumun fırsatlarını değerlendirmenin kentin gelişimi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bu anlamda Sakarya'nın üstü yıldızlı illerden biri olduğunu belirten Mustafa Kaplan son olarak SATSO'nun Sakarya'da girişimciliğin arttırılması ve girişimci ruhun yaygınlaştırılması amacıyla MARKA ve KOSGEB işbirliği ile çalışmalar yaptığını ve büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı SATSO çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kösemusul konuşmasında Sakarya'nın yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek "Sakarya Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi. Kentin hem sanayi hem ticaret hem de sosyo kültürel açıdan gelişimi için ortak hareket ve ortak akıl anlayışı ile çalıştıklarını dile getirdi. Kösemusul ayrıca "müteşebbis ruhumuz ve çok önemli olan stratejik konumumuzla gelişiyoruz , "Siz De Ar-Ge Yapabilirsiniz" Çalıştayı ve benzeri uygulamalarla bu gelişim ivme kazanarak devam edecek" dedi.

Söz konusu ziyaret mevcut sosyo ekonomik durum değerlendirmesinin ardından sona erdi.


Haber Tarihi : 7/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::