Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, ülkemizin 2023 Stratejik Hedefleri kapsamında, ilimizdeki KOBİ'lerin ve girişimcilerin katma değeri yüksek ürünler üretilebilmesi, global düzeyde rekabet edebilir hale gelebilmesi için Ar-Ge,  İnovasyon ve Ürün Geliştirme bilincinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıyor.
Bu kapsamda 17 Şubat 2012, Cuma günü Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Nihat ERGÜN' ün katılımı ile  "Siz de Ar-Ge Yapabilirsiniz" konulu çalıştay yapılacak.
Çalıştayın Amacı
*SATSO Ar-Ge Proje Geliştirme Müdürlüğümüze başvuru yapan firmalar,
*KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürlüğü'ne Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel
*Uygulama ve KOBİ Proje Destek Programı'na başvuru yapan firmalar,
*Doğu Marmara Kalkınma     Ajansı Ar-Ge Destek Programına başvuru yapan proje sahibi firmalar, ilimizde faaliyet gösteren ve Ar-Ge potansiyeli olan KOBİ'ler
*Ar-Ge fikri olan girişimcilerin,
 Projelerini başlatmada duydukları tedirginliklerin nedenlerini tespit ederek çözüm için bir yol haritası bulmak, Üniversite ve Teknokent Desteği ile ilk Ar-Ge projelerini hazırlamalarını ve akademisyen desteği ile hayata geçirmelerini ve başarıyla yürütmeleri amaçlanmaktadır. Çalıştay sonucundaki nihai amaç ar-ge projesi olanları hibelerle buluşturmak, üniversite- sanayi işbirliğine yönelik yeni bir model oluşturmaktır.
Çalıştay Programı
"Siz de Ar-Ge Yapabilirsiniz" konulu çalıştayımız Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Nihat ERGÜN' ün katılımı ile gerçekleştirilecek.
Çalıştayın oturum başkanlığını T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt yapacak.
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Yücel Altunbaşak'ın konuşmacı olarak katılacağı çalıştay iki oturumdan oluşacak.
Çalıştayın ikinci oturumunda Sakarya Teknokent A.Ş.Müdürü Tunahan Kırktepeli, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek Programları hakkında bilgi verecek. Program Ar-Ge Taleplisi Firmalar ile Çalışmanın Yol haritasının belirlenmesinin ardından sona erecek.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:
"Ülkemiz ve ilimiz için 2023 hedefleri doğrultusunda öne çıkan en önemli konular; Ar-Ge, yenilikçilik, girişimcilik, ürün geliştirmedir. Ancak kozmopolitik yapısı gereği proje üretme vahası olan Sakarya'da hibe ve desteklerle buluşmada olsun, başlama cesaretinde olsun  eksiklikler tespit ettik. Çözüm noktasında bir yol haritası ve örnek uygulamalar için çalıştay düzenlemeye karar verdik.
Bu anlamda ilimiz firmalarının kendilerini geliştirerek AR-Ge yapmalarını sağlamak amacıyla önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. Eğer biz bir otomotiv üssü olacaksak, bir makine üretim üssü olacaksak, demiryolu sektöründe iyi bir noktaya gelmeyi, büyümeyi hedefliyorsak Ar-Ge altyapısını güçlendirmeliyiz. Firmalarla yapacağımız Ar-Ge projeleri diğer firmalara da cesaret verecek, ufuk açacak ve "Biz Ar-Ge yapabiliriz" diyeceğiz. Bu doğrultuda 17 Şubat 2012, Cuma günü Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanımız Sayın Nihat ERGÜN' ün katılımı ile  "Siz de Ar-Ge Yapabilirsiniz" konulu çalıştayımıza ilgilenen herkesi bekliyoruz. " dedi.


Haber Tarihi : 12/2/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::