Sakarya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan SAÜ Gelişim ve Ortak Akıl Platformu üyeleri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Sakarya üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin ve üniversite bünyesinde bulunan öğrenci kulüplerinin birleşimi ile oluşturulan Gelişim ve Ortak Akıl Platformu hakkında Başkan Kösemusul'a bilgi veren öğrenciler, SATSO'nun projelerini ve faaliyetlerini yakından ve ilgi ile takip ettiklerini, gençleri ve girişimciliği destekledikleri için de mutluluk duyduklarını belirttiler.

Öncelikli çalışmalarının Sakarya'nın yerli otomobil üretim üssü olması konusunda olacağını ifade eden Platform üyesi öğrenciler "Sakarya'nın otomobil üretimi konusundaki avantajlarını ön plana çıkararak dikkatleri Sakarya üzerine çekmek ve yerli otomobil üssü ile ilgili çalışmaların akademik boyutunu yürütmek ve bu anlamda SATSO ile birlikte hareket etmek istiyoruz" dediler.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yerli otomobil üssü konusunda yaptıkları çalışmalar ve girişimler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Kösemusul "İçinde bulunduğumuz havza geçmiş tecrübeleri ve fiziki durumu açısından yerli otomobil üretimi konusunda oldukça avantajlı bir bölge. Sakarya ayrıca otomotiv konusunda tercih edilebilecek alt yapıya da sahip bir il. Bu konuda Sakarya Üniversitesi'nin teknik anlamda vereceği her türlü destekten memnuniyet duyarız. Ortak akıl ve ortak vizyon anlayışı ile çalışırken herkesin görüşüne açığız yeter ki Sakarya kazansın" dedi.

Haber Tarihi : 23/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::