Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde 2008 yılından beri çalışmalarını sürdüren ve düzenlediği konserlerle müzik severlere her defasında farklı keyifler yaşatan SATSO Türk Müziği Topluluğu, bu yılın ilk konserinde "Besteleriyle Zekai Tunca" programıyla, dolu salondan ayakta alkış aldı.

Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden Zekai Tunca'nın da onur konuğu olarak katıldı konser Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde çok yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Protokol üyelerinin de ilgi gösterdiği ve ev sahipliğini SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yaptığı, SATSO Türk Müziği Topluluğu Konseri'ne Vali Mustafa Büyük, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adnan Arslan,  İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyüz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser eşleriyle ve yüzlerce davetli iştirak etti.

Ünlü Bestekar Zekai Tunca'nın biyografisini anlatan bir kısa video gösterisinin ardından başlayan konser iki bölümden oluştu.

Konserin ilk bölümünde Şef Münevver Şenduran İtil yönetimindeki topluluk Sanatçı Zekai Tunca'ya ait birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde sahne alan Tunca ismi ile özdeş birçok eseri davetlilerle birlikte seslendirerek unutulmaz anlar yaşattı.

Sıcak esprileri ve samimi tavırları ile de dinleyicileri keyiflendiren Tunca kendi şarkılarının ardından koro ile birlikte de eserler seslendirdi. Müzikseverler kadar kendisinin de mutlu olduğunu dile getiren Tunca sevenleri ile birlikte olma fırsatı sunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na da teşekkür etti.

Salonun tamamen dolu olduğu konserin ardından çiçek takdim eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO'nun ilin sosyo kültürel yaşamını önemsediklerini belirterek Türk Müziği Topluluğu'nun da bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Kösemusul Tunca'ya "Bizlere eşine nadir rastlanan böyle sanat ve duygu dolu bir akşam yaşattığınız için teşekkür ederiz" dedi.

 

Haber Tarihi : 27/2/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::