Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 19. Meslek Grubu (Nakliyeciler-Turizm ve Seyahat Acenteleri Meslek Grubu)'nda personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren üyeler trafik ve iletişim eğitimi aldılar.

SATSO öncülüğünde ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Trafik Şube Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile işçi ve öğrenci servisi firma yöneticileri ve personellerine yönelik düzenlenen "Etkili İletişim Davranışları" ve "Trafik Kuralları"ile ilgili seminere 350 kişinin üzerinde katılımla gerçekleşti. Eğitimin 2 ders daha yapılması kararı alındı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Toplantı Salonu'nda yapılan ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'un da iştirak ettiği eğitim seminerinde; 19. Meslek Komitesi Başkanı Halit Evin, SATSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyesi Hüsnü Elbek, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayan, Şube Müdür Yardımcısı Hakan İzmir ve SAÜ Sapanca MYO Öğretim Üyesi Zuhal Erol konuşmacı olarak divanda yer aldılar.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise "Bu yoğun katılımınız ve ilginizden dolayı teşekkür eder,  SATSO ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu çalışmanın başka illere de örnek olmasını, Sakarya'nın adını duyurmasını arzu ettiğimi belirtmek isterim.SATSO olarak19. Meslek Komitesinin talebine cevapsız kalmadık. Sizler ekmek teknenizle bu şehre daha iyi katma değerler katmak için çaba gösteriyorsunuz. Biz de SATSO olarak Sakarya iş dünyasının çıtasını biraz daha yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz., bu tür eğitimlere ev sahipliği yapıyor, destekliyor ve komitelerimizle birlikte hareket ediyoruz" dedi.

SATSO19.Meslek Komitesi Başkanı Halit Evin konuşmasında; "Bu eğitimi bir dost meclisi gibi düşünün. Burada servis ve öğrenci taşımacılarına yönelik firmaların çalışanlarına yönelik bir nevi şoförlerin eğitimi olacak. Bir dahaki eğitim iki bölüm halinde olacak. Eğitimler sonunda sertifikalar verilecek. Bu sertifikaları alamayanlar İl Halk Eğitim Müdürlüğünde düzenlenecek bir ay süreli kursa katılacak. Bu sebeple bu eğitimlere mutlaka katılın." dedi.

SATSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyesi Hüsnü Elbek ise yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu eğitim bu güzel ve verimli bir eğitim olacak bu eğitimin meyvelerini hep birlikte toplayacağız. Bu eğitimi almak eğitimsiz olduğumuz anlamına gelmiyor ama öğrenmemiz gereken bir şeyler var. Mesleki açıdan kendimizi yenilemek ve çağa ayak uydurmak zorundayız, mesleğin gerekliliklerini ve zamanla getirdiği şartları uygulamak bizim yararımızadır Biz Sakarya'da bir ilki gerçekleştireceğiz. Eğitimin sonunda ileriye dönük kendi menfaatinize belgeler alacaksınız.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı ise konuşmasında "Öğrenci ve işçi servislerini çeken şoförler dahil birçok şoför trafikte kural hataları yapmaktadır. Sizler her biriniz canlar taşıyorsunuz. Çocuğunuzu, yakınlarınızı, ailenizi taşır gibi trafik kurallarına uyunuz. Sakarya'da yaşayıp Sakarya'ya hizmet ediyorsunuz verdiğiniz hizmeti daha iyi nasıl yaparsınız burada bunu paylaşacağız.Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi olarak kural hatalarına yönelik 13 adet madde tespit ettik. Herkes bu maddelerde kendisini bulacaktır. İnanın belki de aranızda hala trafik işaretlerinin ne anlama geldiğini bilmeyenler var. Hala trafikte seyrederken kırmızı ışıkta geçiyor ve telefonla konuşuyorsunuz. BU gibi sebeplerden bu tür eğitimlere ve sertifikalara ihtiyaç olmuştur" dedi.

SAÜ Sapanca MYO Öğretim Üyesi Zuhal Erol, katılımcılara öfke kontrolü, empati ve aile içi iletişim konularına yönelik etkili iletişim davranışlarını anlattı. Erol; "Bizler burada hayatı ve sistemi değiştiremeyiz. Ancak kendimizi değiştirebiliriz. Çocukluğumuz ve gençlik yıllarımızda iletişim temelini sağlam atamıyoruz. Hala ergenlikte ve ilerleyen yaşlarda iletişim ve empatinin cevaplarını arıyoruz. İletişim bir süreçtir öncelikle inanmak gerek, devam eden eğitimlerimizde öfke kontrolü ve sağlıklı iletişim ile ilgili bilinci oluşturacağız" diye konuştu.

Hem teknik bilgi hem de trafikteki iletişime yönelik psikolojik içerikli gerçekleştirilen eğitimler önümüzdeki günlerde devam edecek.

Haber Tarihi : 1/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::