6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği, Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2011 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri'nin, 30 Nisan 2012 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği Sakarya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne verilmesi gerekiyor.

Sanayi işletmesi sahibi; hakiki şahıs ise bunlar veya işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde; işletme müdürleri tarafından Sakarya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden temin edecekleri veya Bilim Sanayi Ticaret Bakanlığı web sayfasındaki (www.sanayi.gov.tr Hizmetlerimiz- Üretici ve Sanayiciler-Sanayi Sicil Belgesi Hizmetleri sayfasında Dosyalar bölümünde), Yıllık İşletme Cetveli SANSİC B formu doldurularak bir dilekçe ekinde Sakarya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne verilir.

Bunun dışında Yıllık İşletme Cetvelleri sanayi.gov.tr "e-hizmetler" başlığı altında bulunan "Yıllık İşletme Cetveli İşlemleri"  linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilebilir.

Yıllık İşletme Cetveli'ni süresi içinde vermeyenlere,  Kanunun 9 uncu maddesi gereği 679 TL idari para cezası uygulanmakta ve sanayi işletmelerinin bu konuda temkinli olmaları beklenmektedir.

Ayrıca sanayi işletmelerine verilen Sanayi Sicil Belgesi, veriliş tarihi itibariyle iki yılda bir vize edilmektedir. Sanayi işletmelerinin sanayi aboneliğinden elektrik kullanma, KDV iadesi gibi konularda; kamu kurum ve kuruluşlar ile olan ilişkilerinde sorun yaşamamaları için Sanayi Sicil Belgesi'nin süresi içinde Vize yapılmasına da özen göstermeleri gerekmektedir.

Sanayi İşletmelerinin Bildirim Yükümlülüğü

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 4 üncü maddesi gereği, verilen beyannamelerde meydana gelen değişiklikleri (unvan, adres değişikliği, ürün değişikliği veya ilavesi gibi), kapanma ve faaliyete geçme durumlarını 1(bir) ay içinde Sakarya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekli.

Bildirmeyenler hakkında, Kanunun 9 uncu maddesi gereği 679 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Haber Tarihi : 2/3/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::