SATSO 28.Meslek Komitesi  (Temizlik-Güvenlik-Müşavirlik ve Danışmanlık Faaliyetleri)  Meslek Grupları dahilinde olan Temizlik Hizmetleri sektörüne yönelik istişare toplantısı düzenleyerek sektörde yaşanılan sıkıntıları masaya yatırdı.

Yoğun katılımın olduğu toplantının ana gündemini, sektörde yaşanılan kalifiye personel sıkıntısı oluşturdu. Toplantı için teşekkür eden katılımcılar sektörde gerek firmaların branşlaşmaları gerekse personel eğitimleri için SATSO'nun kendilerine öncülük etmesini istediler.

Toplantıya başkanlık eden 28.Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Ekrem Seçgin sektörün önemine değinerek “Temizlik, sağlığımızın ve yaşamımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu sebeple temizlik hizmetlerine duyulan önemi giderek artırmış ve bu alanı sektör haline getirmiştir, artık ülkeler için bir gelişmişlik ölçüsü olan hizmetler sektörünün diğer argümanları sağlık, eğitim, sigorta vb. yanında temizlik hizmetleri de yerini almıştır” dedi.

Seçgin konuşmasının devamında; “Özellikle sektörde duyulan istihdam ihtiyacı, işsizliğin sürekli sorun teşkil ettiği ülkemizde önemli bir çözüm kaynağı olacaktır. Personel ve firma eğitimleri için üzerimize düşeni yapacağız. SATSO olarak her zaman üyelerimizin yanındayız sektörde birlik ve beraberlik sağlayarak sıkıntıların üstesinden geleceğiz” dedi.

Temizlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların mutlaka branşlaşarak seçtikleri branşta uzmanlaşmaya gitmelerini öneren Seçgin, temizlik hizmeti veren firmaların mutlaka fuarlara katılarak ve diğer illerdeki sektör temsilcileri ile bilgi alışverişinde bulunarak vizyonlarını geliştirmeleri gerektiğini belirterek SATSO'nun da bunları sağlamak adına gerekli girişimlerde bulunacaklarını dile getirdi.

Haber Tarihi : 4/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::