Kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.  Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygı ile ölçülür. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Türk kadını, birçok dünya devletindeki kadınlardan önce medeni ve siyasi haklarına kavuşmuş, her alanda üstlendiği görevleri de başarıyla yerine getirmiştir. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır.

Biz, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün kadınların toplumda layık oldukları saygın yeri alması, her alanda hak ettikleri gerçek statüye kavuşmaları, haklarına sahip çıkmaları ve sorunlarına çözüm bulunması açısından kadınlarımızın çalışmalarına katkıda bulunmak amacındayız.

Ayrıca toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak amacıyla ilimizde gerçekleştirilen her türlü kadın çalışmalarının destekçisiyiz.

Kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi, insan ayrımcılığının giderilmesi ve iş yaşamında kadının hak ettiği yerlere gelebilmesi amacıyla ulusal ve uluslar arası her türlü platformda ülkemizin ön sıralarda yer almasını istiyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta annelerimiz olmak üzere Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, her an desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.

Mahmut KÖSEMUSUL

Yönetim Kurulu Başkanı


Haber Tarihi : 7/3/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::