Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO,) İzmir'de stratejik plan toplantısını gerçekleştirdi.
SATSO, yönetim kurul üyeleri, meclis üyeleri ve çalışanlar hafta sonu stratejik planda 3'ncü evre toplantısını gerçekleştirdiler.

SATSO'nun geleceğine ilişkin misyon ve vizyonunu oluşturmak, stratejik amaçlarını ve ölçülebilir hedeflerini saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek amacıyla katılımcı yönetim anlayışıyla hazırlanması planlanan ve 2010-2013 yılları arasındaki 4 yıllık süreci kapsayan stratejik plan çalışmalarında bu defa üye memnuniyeti konusunda yapılanlar, yapılması gerekenler ve asla yapılmaması gerekenler ve yapılmaya devam edilmesi gereken konularda yoğun fikir alışverişi yapıldı. Uluslararası rekabete hazır, çözüm üreten bir sanayiye kavuşmak için, özel sektörün gelişmesine katkıda bulunmak, sanayi-üniversite işbirliğini yaşama geçirmek, böylece Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine ivme kazandırmak amacını taşıyan SATSO, TOBB ETÜ Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan stratejik planın 3ncü değerlendirme çalışmasını tamamladı.
SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin bir arada üye memnuniyeti için fikir çözüm üretme çalışması öncesi, birlik ve dayanışmayı artırıcı ortam sağlandı. Toplantıda üye gelişimi ve memnuniyeti için öneriler dile getirildi. İzmir'de 3 gün süren toplantıda Sakarya'nın ekonomisinde önemli kısmı oluşturan 10 bin üyesi bulunan ve Sakarya'nın en büyük sivil toplum örgütü olan SATSO'nun hizmet kalitesinin yükselmesinde destekleyici ve engelleyici unsurlar bire bir ele alındı. Toplantıdan çıkan sonuçlar, sonraki süreçlerde değerlendirilerek SATSO yönetim kurulu, meclis üyeleri ve personel tarafından hizmet kalitesini yükseltmeye yönelik önerilerin hayata geçirilmesine çalışılacak.

Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İngiltere Odalar Birliği'nden uzman denetçiler tarafından denetlenmiş ve yapılan denetimler sonucunda Türkiye'de akredite edilen ilk 10 Odası arasında yer almıştır. TOBB tarafından Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen "Oda Akreditasyon Modeli" kapsamında SATSO, A mükemmel seviyesinde puanı ile ödüllendirilmiştir.

Bu belge şu anlama geliyor: Personelimiz hizmet kalitesini sürekli geliştiriyor ve bu gelişimi sürekli kılıyor. İşte bu kurumsal bir gücün ifadesidir, zaferidir. Sakarya sanayi ve ticaret erbabı ve Sakarya ahalisi SATSO ile ne kadar gurur duysa azdır. Bizi bu noktaya Sakarya'ya hizmet etme aktimize olan sadakatimiz ve personelimizin samimi azmi getirmiştir. Günübirlik hesapların değil uzak geleceğin derdindeyiz. Ağacı silkeleyip olmuş olmamış bütün meyveleri bir anda dökmek istemiyoruz. Vakti gelince olgunlaşan meyveleri çocuklar dalından bir bir toplasın istiyoruz. Gündemimiz, üyelerimizin gelişimini ve memnuniyetini ölçmek ve değerlendirmekti.

Yani geleceğe nasıl bakıyoruz, gelecekten ne bekliyoruz? Bu geleceğe yetişmek için kendimizi hem bireysel hem kurumsal olarak nasıl geliştiriyoruz? Her gün bir adım daha atarak geldiğimiz noktadan memnun muyuz? Bütün bu soruların cevabı SATSO'nun geleceği, Sakarya'nın geleceği için atılmış birer adım olacak. Meclis üyelerimiz ve Yönetim Kurulumuz oldukça yararlı bir çalışma süreci geçirdi. Yapabildiklerimizi ve eksiklerimizi de gözden geçirdiğimiz toplantıda gelecek adına da hedeflerimizi belirledik." dedi.

Daha önce Sakarya'da görev yapan ve geçtiğimiz aylarda İzmir'e atanan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da SATSO Heyetini yalnız bırakmadı.


Haber Tarihi : 12/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::