İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heidari ve İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Müsteşarı Abdollah Akhlaghi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cevherli'nin de bulunduğu ziyarette konuşan Mahmoud Heidari, İran'ın sosyo ekonomik yapısı hakkında bilgi vererek İran'ın Türkiye ile coğrafi yakınlığı, tarihi ortaklığı gibi ortak noktaları iki milleti birbirine yakınlaştırdığını ifade etti.

İki ülke arasında üst düzey yöneticiler nezdinde gerçekleştirilen ticari ve ekonomik temayüllerin ilişkileri olumlu yönde etkilediğini dile getirdi. Türkiye ile ilişkiler kapsamında sadece İstanbul'a odaklanmamak gerektiğinin altını çizen Heidari ikili ticari ilişkilerde diğer kentleri de değerlendirmek ve tanımak gerektiği düşüncesinden yola çıkarak Türkiye genelinde çeşitli illere ziyaretler düzenlediklerini belirtti. Heidari konuşmasının devamında Sakarya'nın ekonomi, sanayi ve bilimde çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu Bölgedeki ticari kuruluşlarla ticari anlamda ilişkilerin pekiştirilmesi ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükseleceğine inandıklarını ifade etti.

Sakarya iş dünyası ile İran iş dünyasının ortak bir platformda ticari ilişki kurabilmeleri amacıyla iki ülke iş adamlarının önemli rol oynayabileceğini dile getiren Mahmoud Heidari, bu bağlamda SATSO ve iş dünyasını İran'da görmekten memnuniyet duyacaklarını dile getirerek davette bulundu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi anlamında bir ticaret altyapısı oluşturmak için iş dünyasını temsil eden bir kurum olarak diğer ülkelerle yapılan Ülke Masa Toplantısı'nın İran işadamları ve yetkilileri ile de düzenlenebileceğini dile getirdi.

Sakarya'nın sosyo ekonomik durumu ve SATSO'nun yapısı hakkında da bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 10 bini aşkın üyesi bulunan Ticaret ve Sanayi Odası olarak 32 meslek komitesine sahip olduklarını belirterek, "Sakarya 2 saat araç mesafesinde toplam 25 milyon nüfusa lojistik olarak yakın bir ildir. Doğa zenginliği, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile ve sanayi sektörü ile önemli bir konumda yer almaktadır. Çevreye ve doğaya zarar vermeyen bölgemize faydalı olacak sektörlere önem veriyoruz" dedi.

Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi. 

Haber Tarihi : 14/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::