Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğinin en önemli kanıtı olan Çanakkale Savaşları Türk Tarihinin belki de en önemli savaşıdır.  Osmanlı ordusu, İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazı'nda aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır.

Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Çanakkale'de ortaya konulan mücadele ve kazanılan zafer eşsiz bir destandır. Bu destanı yazan Mehmetçiklerimizi, gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Yenidünya düzeninde asıl savaşlar bilim, sanayi ve ekonomi alanında veriliyor. Bilgiye ve ekonomiye hükmeden dünyaya da hükmediyor. Biz de dünya üzerinde hakimiyeti sağlamak için ulus olarak Atalarımızdan miras kalan Çanakkale ruhu ile hareket etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıldönümünde özgür ve bağımsız bir vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Haber Tarihi : 17/3/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::