SATSO Çevre Komisyonu Mart ayı olağan toplantısını MÜSİAD Sakarya Şubesinin davetlisi olarak MÜSİAD Sakarya yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Samimi bir atmosferde MÜSİAD Sakarya Şubesi'nde gerçekleşen toplantıda ev sahipliği için komisyon adına MÜSİAD Sakarya Yönetim Kurulu'na teşekkür eden Başkan Önol Taşöz, "Komisyonumuz Sakarya'da çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal dokunun korunması; toprak, hava ve su üzerindeki olumsuz etkenlerin denetlenmesi ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına ortak akıl geliştirecek çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştur ve çalışmalarını bu doğrultuda artırarak ve üyelerinin özverili gayretleri ile sürdürmektedir" dedi.

Başkan Taşöz komisyonun kuruluşundan bugüne çalışmaları hakkında MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyelerine bilgi verdi.

MÜSİAD Sakarya yönetim kurulu Başkanı Sayın Halit İnci ise çevrenin önemine değinerek komisyonun çalışmaları konusunda başta Başkan Önol Taşöz olmak üzere üyelerini tebrik etti. İnci konuşmasının devamında  " Komisyon üyelerinin bilim adamı, sanayici, tüccar, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri gibi farklı alanlardan, masanın farklı taraflarından olması çok güzel, komisyonun başarısı buradan geliyor bunun tüm alanlara böyle olması gereklidir. Bu durum ülkemizin menfaatine olacaktır" dedi.

"Ben Bir Mucidim, İcadım Geleceğim" yarışması Start alıyor.

Sanayileşmede çevrenin önemi, elektronik atıklar, çevre ile ilgili yasal mevzuatlar,   iş güvenliği gibi konularda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda Çevre Komisyonunun önemli bir projesi olarak karar aldığı "Çevre Ve Geri Dönüşüm" konulu "Atık Malzemeden Tasarım Yarışması" görüşüldü.

SATSO Çevre Komisyonu, Sakarya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilk ve ortaöğrenim öğrencilerine yönelik düzenlenecek yarışma "Ben bir mucidim, icadım geleceğim" sloganı ile ilk ve orta öğretim 6,7 ve 8 inci sınıf öğrencilerine ve kamuoyuna Nisan ayı başında duyurularak start alacak
Haber Tarihi : 19/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::