Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve MARKA işbirliği ile "Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Getirdikleri" konulu bir seminer düzenlendi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere katılım oldukça yoğundu.

Seminerde Ticaret Kanunu'nda gerçekleşecek temel değişiklikler ile ilgili bilgilerin aktarıldığı seminerde Avukat Alper Erdem Başlangıç Hükümleri ve Ticari İşletme", Avukat Aylin Akdora ise "Şirketler Hukuku" hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun kurumsal altyapı ve kurumsal şeffaflığı sağlamak amacıyla AB Mevzuatı ve evrensel kriterlere uygunluğu oluşturmak amacıyla dizayn edildiğini belirten Avukat Aylin Akdora, bu doğrultuda hazırlanırken bazı konularda Türk Ticaret yaşamının beklentilerinin ya da karşılayabileceğinin üstünde hazırlandığını belirtti. Evrensel muhasebe standartları, evrensel denetim standartları, kurumsal yönetim, kurumsal yönetimin ilkeleri; adillik, yönetsel şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk konularında yenilikler getirildiğinin altını çizen Akdora, artık tek ortaklı şirketler kurmak mümkün diyerek modern yeni yapılanma hizmetleri şirketler ve ortaklar açısından artan pay sahipliği ve bilgi toplumu hizmetleri konularında bilgi verdi.

Aylin Akdora ayrıca Güvenli elektronik imza ile şirket web sayfaları üzerinden toplantılara katılım sağlanabileceğinin altını çizerek "web sitesi üzerinden şirket bilgilerine erişilebiliyor, kanuna göre her şirketin web sitesi olmak zorunda ve şirketin içeriğine yönelik bilgiler olmak zorunda. Şirket sırları ve mahremiyetine yönelik bilgileri de içerdiği için şirket adına şeffaflığın ötesine geçiliyor" dedi.

Avukat Alper Evren ise ticaret kanununda yer alacak ticari davaların detayları ve bir davanın ticari dava içeriğini taşıyabilmesi için yapılan değişiklikler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Evren konuşmasının devamında Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili olarak bir ticari davanın her iki tarafın da ticari işletmesiyle ilgili bulunma şartının arandığını dile getirerek "Yeni Türk Ticaret Kanunu işletmeye bir bütün olarak bakar" dedi.

Evren ayrıca önceden net bir ticari işlete kavramı bulunmazken yeni Türk Ticaret kanunu ile ticari işletme konusunda kavramların netleştiğini dile getirdi.

Katılımcıların oldukça ilgi gösterdiği toplantıda sunumların ardından soru cevap bölümüne geçilerek şirket yetkililerinin soruları cevaplandı.

 

Haber Tarihi : 20/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::