TOBB tarafından Türk Oda Sistemi'nin Avrupa Oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen "Oda Akreditasyon Modeli" kapsamında akredite odalar arasında yer alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz aylarda bir akreditasyon denetimini daha tamamladı.

Akreditasyon denetiminin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından değerlendirilen denetim sonuçlarına göre Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Akreditasyon Kılavuzundaki puanlama sistemine göre "A" Mükemmel seviyesinde olduğu rapor edilmişti.

Akreditasyon eğitimlerini tamamlayan ve akreditasyonlarını yenileyen oda ve borsalar sertifika ve plaketlerini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.

Törene Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldıray Çakar, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Çelik ve Doğan Uysal, SATSO Disiplin Kurulu Üyesi İsmet Çalışkan ile Genel Sekreter Uğur Tın iştirak etti.

Törenden sonra açıklama yapan Mahmut Kösemusul, "Odamız TOBB tarafından Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda sistemi ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla geliştirilen "Oda Akreditasyon Modeli" kapsamında denetlenmiş ve A Mükemmel seviyesindeki puan almıştır. Personelimiz hizmet kalitesini sürekli geliştirerek Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmış ve yıllarla birlikte hizmet kalitesini yükselterek belgenin devamlılığını sağlamıştır. Tekrar geçmiş dönem yönetim kurullarına ve gayretlerinden dolayı oda personelimize Yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.'' dedi.

VII. dönemde akredite olarak "5 yıldızlı hizmet" yarışına katılan 15 oda /borsa daha sertifika ve plaketlerini aldı. Törende ayrıca, geçen yıl yeniden akredite olan I, II ve V. Dönem 39 oda ve borsaya da sertifikaları verildi.

Ankara'da, TOBB Birlik Merkezi'nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,oda ve borsaların üyelerine en üst seviyede standart hizmet vermesini öngören akreditasyon sisteminin önemine işaret ederken, "Kanaat önderi olan oda ve borsalarımız her zaman bir adım önden gitmeli. Takip eden değil, yönlendiren olmalı" diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, akreditasyon sürecini 2001 yılında başlattıklarını hatırlatarak, projenin 10. yılını tamamladığını söyledi. Bu dönem akredite olan 15 oda ve borsa ile birlikte akredite oda-borsa sayısının 100'e ulaştığını anlatan Hisarcıklıoğlu, 30 oda-borsanın sürecinin de devam ettiğini bildirdi.

Akreditasyon projesi ile amaçlarının oda ve borsaların kapasite ve hizmet kalitesini artırmak olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Oda ve Borsalarımızın bu noktaya gelmesi, hem özel sektörümüz hem de ülkemiz açısından çok önemli. Bu kapsamda, Oda ve Borsalarımızın üyeleri ile bağlarını kuvvetlendirmek ve sürdürülebilir bir sistem kurmak için 2001 yılında Dünya örneklerini inceledik. 3 temel hedefimiz vardı: Oda ve borsalarımızın hizmet kalitesini artırmak, en üst seviyede standart bir hizmet sağlamak, üyeleri ile odalarımızın bağlarını kuvvetlendirmek. Sonuçta en iyisi olduğunu gördüğümüz İngiltere ve Almanya'nın Odalarını örnek alarak bir sistem oluşturduk ve "Akreditasyon Sistemini" kurduk. Sistemi alıp orada bırakmadık.

Her zaman söylediğim gibi, akreditasyon yaşayan bir süreçtir. O yüzden biz de değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre sistemi sürekli revize ediyor, hep bir adım ileriyi düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde iki işi daha yapacağız: Birincisi, Oda ve Borsa Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları, Genel Sekreterleri ve yönetici personel için Oda Akademisini kuruyoruz. Bu Akademi'de Oda-Borsa yönetimi ve hizmetleri konusunda dünyanın en gelişmiş sistemlerini öğreteceğiz. İkinci olarak da,  Oda-Borsalarımızın yerel ve ulusal politika oluşturma kapasitelerini geliştirmek için her ildeki Üniversite akademisyenlerini Oda/Borsa sistemine sokuyoruz. Bu alandaki kapasitemiz artık o kadar yüksek ki, şimdi bütün coğrafyanın Oda – Borsa'larını, Genel sekreter ve personelini biz eğitiyoruz.  Bu aslında sizin eseriniz. Bunu her yerde gururla söyleyin." dedi.

7 dönemdir devam eden Akreditasyon uygulamalarında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ilk akredite olan 10 Oda arasında yerini alırken sonraki süreçlerde belgesi Oda akredite sistemini devam ettirerek belgesini yenilemeye hak kazanan Odalar arasında yer aldı.

 

 


 

 

Haber Tarihi : 21/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::