Sakarya Doğa koleji bu yıl T-MBA zirvesinde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İşadamı ve yine SATSO Meclis Üyesi Fikri Keleş, İnşaat Mühendisi ve aynı zamanda Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya'yı ağırlayarak beyin fırtınası yaptı.

Okul Kurucusu Kenan Taçyıldız, öğrencilerin girişimci yanlarını açığa çıkarmak istediklerini belirterek, konuklarına katıldıkları için teşekkür etti. Öğrencilere hayatlarını ve girişimcilik hikayelerini aktaran konuklar sohbetin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladılar. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO Başkanlığı'na kadar olan süreci aktardıktan sonra şunları söyledi;

"Kentimiz kültürel olarak çok zengin, bu zenginlik, farklı zihinlerin farklı bakış açılarının ve değişik ihtiyaçların dile gelmesi demek. Bu kozmopolitik yapının doğal sonucu olarak adeta bir proje üretme fabrikası gibiyiz. Tek eksiğimiz bunları örgütlemek, bir zeminde toplamak, hibe, desteklerle ve teşviklerle buluşturmak Yeniliklerin peşinden koşan, üreten, çalışan insanlarla, kurumlarla, bunların önünü açacak onlara ışık olacak, destek olacak kurumları buluşturmak bizim temel hedefimizdir. Yeni karayolları, demiryolları, Karasu Limanı,  lojistik bölge konumu ve SATSO'nun yürüttüğü çalışmalar, Sakarya'yı 5 yıl içinde farklı konuma getirecektir. Biz Sakarya için dev bir otomotiv üssü vizyonu çiziyoruz... Mobilya'nın bölge merkezi olma çalışmamız var.  Sakarya aynı zamanda %50 tarım ekonomisi ile geçiniyor. Bu alanda da gıda, hayvancılık süs bitkiciliği ihtisas organize bölge çalışmaları var.

Tüm bu yatırımlar için nitelikli insan yetiştirmek zorundayız, bu yüzden üniversite ile birlikte çalışıyoruz. Geleceğe nasıl bakıyoruz, gelecekten ne bekliyoruz? Bu geleceğe yetişmek için kendimizi hem bireysel hem kurumsal olarak nasıl geliştiriyoruz? Her gün bir adım daha atarak geldiğimiz noktadan memnun muyuz? Bu soruların cevabını SATSO'nun geleceği, Sakarya'nın geleceği olan sizler açısından da düşünüyoruz. Bize düşen bundan sonra sizlere her konuda destek olmak. Çünkü gelecekteki üye adaylarımızsınız. İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan gençler istiyoruz. Zamanın ruhunu yakalamak zorundayız. O nedenle gençlere diyoruz ki; "Durma harekete geç" Türkiye'nin bu harekete ihtiyacı var ve sizlerde de bu enerji var.TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun dediği gibi  "Başarının hilesi dürüstlüktür'' ve kayıt içi kalmaktır. Bu konuda ısrarcı olun. Ağacı silkeleyip olmuş olmamış bütün meyveleri bir anda dökmek istemiyoruz. Vakti gelince olgunlaşan meyveleri çocuklar dalından bir bir toplasın istiyoruz. Bu etkinliği düzenleyen öğretmenlerinize ve bizleri dinlediğiniz için siz öğrencilere teşekkür ediyorum.''

 Meclis Üyesi Fikri Keleş öğrencileri motive edici konuşmasıyla alkış aldı ve hayatından örnekler verdi. Fatma Aygün Kahya ise bayan inşaat mühendisi olarak yaşadıklarını ve başarılarını aktardı.

Toplantıda Doğa koleji öğrencilerine SATSO girişimcilik anketi dağıtılarak cevaplandırmaları istendi.


Haber Tarihi : 28/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::