Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı'na, SATSO Çevre Komisyonu'nun konuğu olarak katılan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilisi Yücel İnce, elektronik atıkların geri dönüşümü konusunda detaylı bilgiler verdi.

Elektronik cihazların kullanım ömrünü tamamladığında atık haline dönüştüğü ve bu elektronik atıkların direk doğaya karışması ya da evsel atıklarla karıştırmanın oldukça zararlı olduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı görevlisi, evsel atıklara karıştırılan elektronik atıkların geri dönüştürülemeyeceğini vurguladı.

Sunumda atık bertarafının en sağlıklı şekilde yapılması için belediye tarafından elektronik atık noktaları oluşturulduğu belirtilerek bunlardan en başarılı ve sistemli çalışan noktanın da Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası elektronik atık noktası olduğu dile getirildi.

Sanayicilere yönelik elektronik atık bertarafı ve atık toplama hususunda çalışmaların devam ettiği dile getirilerek koordinasyon merkezleri aracılığı ile sanayicilere hizmet edilebileceği ifade edildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri tarafından ilgi ile dinlenen sunumun ardından SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Çevre Komisyonu Başkanı M. Önol Taşöz tarafından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı adına SATSO Çevre Komisyonu'na katkılarından dolayı Yücel İnce'ye plaket takdim edildi.

 

 

Haber Tarihi : 30/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::