Öğrenciler haydi tasarım yarışmasına!

Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, SATSO Çevre Komisyonu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencileri çevre konusunda bilinçlendirecek yarışma düzenlendi.

"Ben bir mucidim" adını taşıyan yarışma 6,7,8'inci sınıf öğrencilerine yönelik geri dönüşüme uygun malzemelerden tasarım yapmayı özendirecek. 1 Nisan'da start alıp, 1 Haziran'da sonuçlanacak.

Afişler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılacak. Ödül töreni 6 Haziran'da SATSO'da yapılacak. Ödül töreni Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye ve İl Çevre Müdürlüğü programlarında yer alacak.

Yarışmanın fikir babası ve organizatörü SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz; "Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SATSO Çevre Komisyonu Atık Malzemeden Tasarım yarışması start alıyor. Amaç; gelecek nesillerin daha temiz bir dünyada yaşamalarını sağlamak amacıyla atık ve geri dönüştürülebilir malzemelerin etkin kullanılmasının sağlanması. Uygulama Türkiye'de bir ilk. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Şimdi Düşünme Zamanı" projesine de paralel yürütülecek ve yarışmamızdan seçilen ilk 3 eser bakanlığa gönderilecek.'' dedi.

Haber Tarihi : 1/4/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::