SATSO Sakarya'da Otomotiv Kümeleşmesine Yönelik Potansiyelin Ortaya Çıkarılması konulu Proje ile SATSO MARKA'dan destek aldı.

Otomotiv çalıştayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

"Sakarya'nın otomotiv üssü olması ile ilgili ilk söylemimizin üzerinde bir yıl geçti. İlk günden bugüne, biz Sakarya için dev bir otomotiv üssü vizyonu çiziyoruz. Sakarya bizim yuvamız. SATSO, belediye, valilik, üniversite, STK'larla "Sakarya için ne yapabiliriz" düşüncesinde ortak buluştuğumuz noktalarda ilerliyoruz. Başarı paylaşımlardan, gönül birlikteliklerinden geçiyor. Bu konuda da sürekli diyalog ve iletişimin öneminin farkındayız. Çünkü bu büyük vizyon, yerli markaları, yabancı üreticileri, farklı yan sanayi kollarını, kapsamlı bir istihdam politikasını, kıtalararası bir dağıtım, pazarlama ve servis ağını kapsıyor.

 Bu konuda organizasyonunu heyecanla takip ettiğimiz Otomotiv Çalıştayı'nın çalışmaları hızla sürüyor. Altyapısı, iletişimi, gelecek yansımaları ve katkıları ile bütünlüklü olarak takip ettiğimiz bir proje bu. Büyük bir vizyonun ilk adımı olacak.

 Yerli otomobil yatırımı bu vizyonda yer almasını dilediğimiz bir parçadır ama yegâne hedefimiz bu değildir. Enerjimizin ve zihnimizin asıl hedefi dünya otomotiv devlerini Sakarya'nın avantajlarıyla uzun soluklu olarak tanıştırmak. Bunun için de sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Bu amaçla düzenleyeceğimiz çalıştay Sakarya'nın sektördeki yerini bir yukarıya taşıma amaçlı olacaktır

 Tarihi yaklaşmakta olan otomotiv çalıştayı ile Sakarya'nın yakın geleceğine ve ufkuna SATSO olarak el birliği ile parlak bir imza atacağız inşallah.

 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2012 yılı mart dönemi doğrudan faaliyet desteği mali destek programı dahilinde Sakarya'da Otomotiv Kümeleşmesine Yönelik Potansiyelin Ortaya Çıkarılması adlı projemiz MARKA'dan destek aldı.  Bu destek çalıştay projemizin önemli bir kısmını oluşturmaktadır" dedi 

Haber Tarihi : 3/4/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::