Sakarya Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yeni Teşvik Yasası için değerlendirmelerde bulundu.

Kösemusul yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

 "Ülkemizde ihracatın, dış ticaretin ve uluslar arası arenada ekonomimizin gelişimi açısından her türlü enstrümanı en iyi şekilde kullanmak ve fırsatları görerek çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Türkiye'nin uzun vadeli ve sürdürülebilir bir büyüme ortaya koyması, cari açık sıkıntısını bertaraf edebilmesi gerekiyor. İş dünyamızın uzun zamandan beri beklediği ve eksikleri gidereceğine inandığı teşvik paketi Başbakanımız tarafından açıklandı. Özellikle genel teşvik uygulamaları, bölgesel teşvik uygulamaları, büyük ölçekli yatırımların teşviki ve Stratejik yatırımlara yönelik ana bileşenlerden oluşan ve duruma göre şekillenecek olan teşvik paketinin genel hatları ile olumlu karşılandığına inanıyorum. 2023 Sektörel İhracat Hedeflerine ulaşabilmesi için yeni teşvik paketi son derece önemlidir. İthalatın yüzde 70′inin gerçekleştirildiği demir çelik, otomotiv, makine, tekstil, kimya, tarım ve gıda sektörlerinde uygulanacak olan stratejik teşvikler büyük ölçekli yatırımları özendirecektir.

İş dünyasının önceki teşvik paketlerinde rahatsızlığını hissettiği bölgesel teşviklerden ziyade bu yeni pakette il bazlı teşviklere yer verilmesi özellikle yararlı olacağına inandığımız bir nokta. Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında tarihin en geniş kapsamlı teşvik paketi ülke ekonomisinin gelişimi adına sunulmuş durumda. Sakarya 2nci bölgede ancak, Stratejik yatırımlar adı altındaki sektörlere, eğitime, yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlar nerede olursa olsun 5'inci bölge gibi desteklerden yararlanabilecek. Bu madde Sakarya'da oluşmasını istediğimiz yatırımlar için önemli teşvik olacak.

Söz konusu yeni teşvik paketi ile yatırımcı ve iş dünyasının önündeki belirsizliklerin çözüleceğini düşünüyor ve bu teşviklerden Sakarya'nın maksimum seviyede yararlanmasını ümit ediyorum.''

 

Haber Tarihi : 6/4/2012
PAYLAŞ
Son Haberler ::