Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, "Ar-Ge Projesine Dönüştürme- Uzman Gözetiminde Uygulamalı Proje Hazırlama Çalışması" düzenledi.

İlimizde Ar-Ge farkındalığı oluşturmak ve Ar-Ge destek programlarından faydalanma oranını artırmak için SATSO, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent AŞ ortaklığı ile başlatılan "Siz De Ar-Ge Yapabilirsiniz Projesi" kapsamında ilimizde geçtiğimiz aylarda SATSO'da geniş katılımlı bir çalıştay düzenledi.

Çalıştay sonrası hazırlanan rapora göre Sakarya'da, Ar-Ge oranın düşük olmasının başlıca sebeplerinden biri olarak hibe destek programlarına başvuru koşullarının ve proje hazırlama yöntemlerinin bilinmediği tespit edildi.

Bu doğrultuda çalıştay sonrası hazırlanan yol haritasında hibe destek programlarına başvuru yolları ve proje hazırlama eğitimlerinin verilmesine karar verildi. Bu çalışmaların ilki olarak Sakarya'daki KOBİ/girişimci katılımcılar arasında yapılan elemeler nihayetinde seçilen ar-ge fikri sahipleri arasından belirlenen 30 katılımcıyla SATSO'da "Ar-Ge Projesine Dönüştürme- Uzman Gözetiminde Uygulamalı Proje Hazırlama Çalışması" düzenlendi.

Tam gün süren ve iki oturumdan oluşan programda TÜBİTAK-TEYDEB, Sanayi Bakanlığı San-Tez ve KOSGEB Ar-Ge Teşvikleri ve başvuru yolları hakkında Sakarya Üniversitesi Ar-Ge Süreçlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel, Prof. Dr. Sakin Zeytin, Prof. Dr. Etem Köklükaya, KOSGEB Uzmanı Veysel Vural, Dr. Yavuz Soydan ve Sakarya Kredi Garanti Fonu Müdürü Göksel Gülen tarafından bilgi verildi. Programın ikinci oturumunda ise örnek başarılı projeler incelendi.

 

Proje ile ilgili sonraki süreç için ilk etapta belirlenmiş olan 30 katılımcının Ar-Ge projeleri, uzman danışmanlar gözetiminde hazırlanacak, geliştirilecek ve ilgili kurumlara sunulacak.

 

Hayata geçirilen başarılı prototiplerin tamamlanmasının ardından ise katılımcılar için bir mezuniyet töreni düzenlenecek ve 2. etaba başlanacak.

Haber Tarihi : 7/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::