Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları-Eczaneler ve Parfümeri Ticareti Meslek Grubu) bu ayki toplantısında medikal malzeme ticareti yapan grup üyeleri ile bir araya geldi.

SATSO Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilen toplantıya SATSO Meclis üyesi ve Komite Başkanı Turhan Bölükbaşı, Meclis Üyesi ve Komite Başkan Yardımcısı Murat Kılıç, meclis ve komite üyesi Özlem Akalın ile diğer komite üyeleri Müjgan Çamyar, Levent Başyazıcı ev sahipliği yaptı.

Toplantıda medikal malzeme ticareti ile iştigal eden üyeler mesleki sorunlarını dile getirerek SATSO'dan destek beklediklerini dile getirdiler.

Sektör temsilcileri, medikal ürünlerin market ve benzer alışveriş merkezlerinde satılabilmesinin sebebiyle haksız rekabet yaşanması sebebiyle sıkıntı yaşandığını dile getirerek medikal ürün pazarlayan firmaların belli bir eğitim ve sertifika ile hizmet vermeleri gerektiğini de vurguladılar. Üyeler ayrıca, sektörde birlik ve beraberlik, sektörel kamu alacaklarını tahsilat ve meslek içi eğitimin önemine de değindiler.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Komite başkanı ve SATSO Meclis üyesi Turhan Bölükbaşı "Ülkemizde kaliteli sağlık hizmeti talebi artmaktadır Medikal malzemeden yoksun bir sağlık sektörünü düşünmemiz mümkün değildir ancak sektörde öteden beri bir tahsilat sorunu var.  Kamu hastanelerinin mal alımlarında sözleşme kurallarına uymayarak çokuzun vadelerle geri ödeme yapmaktadırlar. Bu durum birçok medikal malzeme firmasını finansal açıdan büyük sıkıntılara düşürmektedir. Daha önce de girişimlerde bulunduğumuz sektördeki bu sorunun çözümü için çalışmalarımıza devam etmekteyiz" dedi.

Meslek Grubu üyeleri ayrıca mesleki eğitim sertifikası olmayan kişilerin medikal firması açmamaları gerektiğini belirterek bu sektörde ürünlerin pazarlanmasında sadece maddi kaygı değil insan sağlığı açısından da büyük sorumluluk taşındığını ifade ettiler.

Tüm bu ve benzer sorunları çözümü noktasında kümelenmek gerektiği ortak görüşünün hakim olduğu toplantıda medikal ürün ticareti ile uğraşan firmaların bir araya gelerek bir dernek çatısı altında toplanılması konusunda görüşler dile getirildi.

Meslek grubu üyeleri toplantının sonunda mesleğin sağlıklı raylar üzerinde ilerleyebilmesi için çalışma yapılmasının ve medikal firmalarının haklarını ve kanuni sınırlarının netleşmesi için dernekleşmenin gerekliliğinin altını bir kez daha çizdiler.

 

Haber Tarihi : 10/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::