KARASU LİMANI ELE ALINDI

Geçtiğimiz yıl Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Karasu Limanı ihalesini alan  İÇTAŞ firması yetkilileri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Gün'ün de bulunduğu ziyarette, Karasu limanının mevcut durumu ve liman üzerinden yapılacak ticarete yönelik ihtiyaçlar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Karasu limanının potansiyeli ve kapasitesine uygun ve ihtiyacı karşılayacak şekilde bir yatırımdan yana olduklarını dile getiren yetkililer Karasu limanının son konjonktürel gelişmelerle ulusal ve uluslar arası deniz ticareti ve ihracatın merkezi olacağının da göz önüne alınarak kalıcı ve tüm sektörlere yönelik bir liman oluşturmanın uzun vadede Sakarya ve Karasu için önemli olduğunu vurguladılar. Sakarya'daki ilgili kurum ve kuruluşlarla istişarelerde bulunmak üzere ziyaretlerini sürdürdüklerini dile getiren firma yetkilileri ortak bir noktada ve işbirliği ortak görüş çerçevesinde çalışmayı hedeflediklerini belirtti.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul , söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Karasu ilçesi ve liman ile ilgili görüşlerini dile getirdi. İlimiz ve çevre illerin ihracat potansiyelini oldukça yukarılara çıkaracağını düşündükleri limanın büyük bir lojistik üs olmasının ilin geleceği açısından oldukça yaralı olacağına inandıklarını ifade etti.

Kösemusul "Hedefimiz Karadeniz'den dünyaya açılan bir Sakarya'yı inşa etmek. Bu doğrultudaki vizyon çalışmalarımızda Yeni karayolları, demiryolları, Karasu Limanı,  lojistik bölge konumu gibi unsurlarla Sakarya'nın orta vadede farklı konuma geleceğine inanıyoruz"dedi.

Ziyaret mevcut durum değerlendirmesine yönelik toplantının ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 13/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::