SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili açıklamada bulundu.
Kösemusul şunları dile getirdi:
" TBMM'nin kuruluşunun 92. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ulusumuz adına büyük bir gündür. Bağımsızlık ve egemenlik vazgeçilmez değerlerimizdir.
Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının var olma savaşları içinde egemenliğini ilân ettiği 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır.
Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, tüm çabamız gelecek nesillerimize daha modern, daha gelişmiş, çağdaş ve ekonomisi güçlü bir Türkiye bırakmak olmalıdır. Bu yolda elimizden gelen tüm gayreti göstermeli ve çalışmaya devam etmeliyiz.
Her zaman dile getirdiğimiz gibi yenidünya düzeninde bağımsızlık ve özgürlük temelinde bilim, sanayi ve ekonomi alanında verilen savaşlarla elde ediliyor. Bilgiye ve ekonomiye hükmeden dünyaya da hükmediyor.
Biz de dünya üzerinde rekabet edebilmek için ulus olarak Atalarımızdan miras kalan bir ruhla ilerlemeliyiz.
Ayrıca dünyada çocuklarına bayram armağan etmiş ve bu bayramı tüm dünya çocukları ile paylaşmış tek ülke Türkiye'dir. Çünkü Ulu Önder Atatürk dahil olmak üzere tarihimizden bu yana bizler çocuklarımızın geleceğimiz olduğu bilincinde ve bu bilinçle geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza verdiğimiz önemi de tüm dünyaya ispat etmiş bir milletiz.
Bu doğrultuda SATSO camiası olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.


Haber Tarihi : 23/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::