Odamız 23. Meslek Komitesi ( Metal İmalatçıları Meslek Grubu) Kocaeli Sanayi Odası 27. Meslek Komitesi (Makine Ve Donanımlarının Kurulumu İle Atıkların Bertarafı Ve Değerlendirilmesi Sanayi Grubu ) sanayileşmede çevrenin önemi üzerine istişarelerde bulunmak üzere müşterek bir toplantı ile SATSO' da bir araya geldi.

Toplantıya SATSO 23. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Tezkorkut, SATSO Yönetim Kurulu ve Komite Üyesi Vahap Gün, Komite Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, komite üyeleri Şenol Çalışkan, Hakan Osmanlı, Tuncay Büyükaslan ile  sektör temsilcileri iştirak etti.

SATSO 23. Meslek Komitesi Başkanı Ömer Faruk Tezkorkut ve komite üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, planlı sanayileşmenin yarınlara sağlıklı çevreler bırakmak adına büyük önem taşıdığına değinilerek çevre sağlığı için atık suların arıtma tesisinde arıtılmadan nehirlere, göllere ve denizlere verilmemesi konusunun üzerinde duruldu.

Toplantıda ayrıca komite üyeleri ve sektör temsilcileri ve fabrikalardaki atıklarda bulunan ağır metallerin suya karışmasını önleyecek şekilde arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini belirterek çevresel zararları en aza indirmek için sanayi hamlelerinin organize sanayi bölgelerinde olması gerektiğinin de altını çizdiler.

Hammadde yarı mamül tedarik eden firmaların birbirine yakın mesafede olmasının haksız rekabeti önleyerek, çevresel denetimlerin her firmaya uygulanması ve çevre denetimi üzerine firmaların yetkilendirilerek denetimlerin yaygınlaşması gerektiğinin önemine de değinildi.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Başkan Tezkorkut  "Sanayileşme sürecinde çevreye zarar verilmemesi için mutlaka bir sanayileşme master planı hazırlanması gerekir" diyerek sanayileşirken doğanın deforme edilmemesi çevrenin korunması gerektiğinin önemini vurguladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Kocaeli Sanayi Odası 27. Meslek Komitesi, SATSO 23. Meslek Komitesini ortak toplantılarının ikincisini yapmak hem de komite üyeleri olan Kocaeli İZAYDAŞ tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Kocaeli Sanayi Odası'na davet ettiler.

Haber Tarihi : 27/4/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::