Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 19. Meslek Grubu (Nakliyeciler-Turizm ve Seyahat Acenteleri Meslek Grubu)'nda personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren üyeler, trafik ve iletişim eğitiminin üçüncü etabı ile eğitim seminerini tamamladı.

SATSO öncülüğünde ve Trafik Şube Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile işçi ve öğrenci servisi firma yöneticileri ve personellerine yönelik düzenlenen "Etkili İletişim Davranışları" ve "Trafik Kuralları" ile ilgili seminere 350'den fazla kişinin  katılımıyla gerçekleşti. Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı, Şube Müdür Yardımcısı Hakan İzmir konuşmacı olarak divanda yer aldılar.

19. Meslek Komitesi Başkanı Halit Evin, SATSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyesi Hüsnü Elbek, Fatih Can, Sabri Erol'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen son eğitim seminerine yine yoğun bir katılım oldu.

Seminerin ilk bölümünde Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, servis şoförlerine öfke kontrolü ile ilgili bilgi vererek trafikte mutlaka yapılması gerekenler ve asla yapılmaması gerekenleri de örneklerle açıkladı. Erol öfkenin nedenlerine değinerek "Güçlü insan öfkelendiğinde kavga eden insan değildir. Öfke durumunda vücudumuz tepki vermeye başlar, vücut ve zihin savaş ya da kaç tepkilerine hazırdır. Buna kişinin kendisinin karar vermesi gerekir. Hayata öfkeli davrananların alkolü ve sigarayı daha fazla tükettiği aceleci olduğu aşırı yemek yemek alışkanlığı olduğu gibi benzer sonuçlarının yapılan araştırmalarla belirlendiği ortaya çıktı" dedi. Erol konuşmasında çatışma ve anlaşmazlıkları olumlu bir şekilde çözümlemek gerektiğini dile getirerek "Öfkeniz karşınızdakine şiddete dönüştüğü zaman çok zararlı bir hale gelir. Hangi duygunuz öfkeye neden oluyorsa önce onu belirlemek ve pasif ya da saldırgan olmadan öfkeyi kontrol etmek gerekir" dedi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı, trafik kazalarının nedenleri ile ilgili yaptığı sunumda, kazaların genellikle ufak ihlalleri sebebiyle gerçekleştiğini dile getirdi.

Ayancı, "Önemli olan aracı kullanmak değil, aracı kurallarına uygun bir şekilde kullanmak" diyerek araç kullanmanın aynı zamanda kuralları bilmek demek olmadığını ifade etti. Kazaların %17'sinin kavşak kazalarından oluştuğunu belirten Mustafa Ayancı, kavşaklarda uyulması gereken trafik kuralları ve trafik işaretlerini bilmemekle alakalı kazaların sıklıkla yaşandığını ifade etti. Ayancı konuşmasının devamında herkesin birbirinin trafikteki hakkına riayet etmesi gerektiğini hak ihlalinin de kazalara neden olduğunu belirtti.Trafik ışıklarının ve kurallarının evrensel olduğunu ifade eden Ayancı, kazaların ana unsurunun dikkatsizlik olduğu gibi ihlallerin de aynı derecede önemli bir neden olduğunu dile getirdi.

Söz konusu eğitim semineri ile ilgili katılım belgesi takdim töreni ilerleyen günlerde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve İl Emniyet Müdürü'nün katılımı ile gerçekleştirilecek

 

Haber Tarihi : 8/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::