SANKO Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ;SATSO'da açıkladı;

"Sakarya Yatırım İçin İdeal''

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcıları Yıldıray Çakar ve Yıldız Bezek ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Vahap Gün, Bülent Yazar da hazır bulundu.

Söz konusu nezaket ziyaretinde konuşan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO ile Başak Traktör arasında mutabakat sağlanarak imzalanan ön protokolün ardından satış işlemlerinin de tamamlanarak fabrikanın SANKO Holding Bünyesinde faaliyetlerine başladığının bilgisini verdi.

 Konukoğlu, yapılan yatırımın detayları hakkında bilgi verirken Sakarya'nın bulunduğu konum itibariyle, yatırım anlamında oldukça avantajlı ideal bir kent olduğunu belirterek BAŞAK Traktör bünyesinde ya da farklı şekilde yeni yatırımlarla ve istihdam sağlanabileceğini de belirtti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, söz konusu gelişmeden duydukları memnuniyeti dile getirerek sosyo ekonomik olarak ilimizin gelişmesi, ihracat oranlarının istenilen seviyelere gelebilmesi, uluslar arası rekabette ön sıralarda yer alabilmek, otomotiv sektöründe marka olmak gibi temel beklentiler çerçevesinde bir yılı aşkın bir süredir SATSO olarak gerçekleştirilen lobi faaliyetlerinin bu gibi yatırım haberleri ile meyvelerini vermeye başladığını ifade etti.

Kösemusul ilimizin yatırım anlamında oldukça ideal olduğunu, ilimize gelecek makul yatırımlar için SATSO olarak yetkiler çerçevesinde gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirterek aynı şekilde SANKO Holding'e de SATSO'dan beklentileri anlamında destek vereceklerini ve ilgili komitelerle de görüşerek istişarelerin sağlanacağını dile getirdi.

Yatırımların ilimiz açısından oldukça sevindirici olduğunun altını çizen Kösemusul yan sanayi konusunda da SANKO Holding'e destek vereceklerini ayrıca Sakarya'nın bu konuda gelişmeye elverişli olduğunu  belirterek sektöre katkıda bulunabileceklerini belirtti.  

Haber Tarihi : 8/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::