SATSO 27. Meslek Komitesi (Gıda Maddeleri İmalatçıları) aylık olağan toplantılarını gerçekleştirdi.

Toplantıya Komite Başkanı Mehmet Bilgin, Başkan Yardımcısı Emine Cirit, Komite Meclis üyesi Niyazi Bölükbaşı, Ergin Balcı, İbrahim Çakır iştirak etti.

Komitenin ana gündem maddesini il gıda tarım hayvancılık Müdürlüğü'nün, 5996 sayılı veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu hakkındaki değerlendirmeler oluşturdu.

Komite Başkanı Mehmet Bilgin konunun önemine değinerek 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bilgi Sağlığı Gıda ve Yem KanunuGıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin sektör temsilcileri ve konu ile ilgili faaliyet gösteren firma yetkilileri tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti.

Gıda İşletmecileri, kayıt işlemlerini en geç 3 ay içinde tamamlamak zorundalar

Bilgin konuşmasında "Gıda işletmecileri, kayıt kapsamındaki işletmelerini, ilgili kurumdan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç otuz gün içerisinde yetkili merciye başvurmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundalar.

Bu Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izin belgesi, çalışma izni ve gıda sicili belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alarak faaliyet gösteren onaya tabi gıda işletmeleri, 31/12/2012 tarihine kadar bu Yönetmeliğe göre onay belgesi almak zorundadır.

Ancak, 31/12/2012 tarihine kadar onay belgesi alamayacak gıda işletmecisi, işletmesinin modernizasyonuna dair planlar ve modernizasyonunun hangi tarihte ve hangi aşamalardan sonra tamamlanacağına dair bilgileri yetkili merciye sunarsa bu süre 31/12/2013 tarihine kadar uzatılabilir. Yetkili merci, gıda işletmecisinin bu planı vermemesi veya modernizasyon planında yer alan tarih ve aşamaları uymaması durumunda işletmenin faaliyetini durdurur.

Başvurular İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğüne Yapılacak

Komite üyeleri ayrıca konu ile ilgili detaylı bilgiler vererek meslek grubunda faaliyet gösteren üyeleri uyardılar. Komite üyeleri yaptıkları açıklamada şunları dile getirdiler

"Bu Yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31/12/2013 tarihine kadar bu Yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır.

Bu kapsamda, Odamız üyesi olan gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işletmelerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin ise, kayıt işlemlerini yaptırmak üzere bağlı bulundukları ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir".

Haber Tarihi : 8/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::