SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu öncülüğünde başlatılan Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi (SAİGEP) kapsamında yer alan firmalar, rekabet güçlerini artırmak ve sektörel yönde gelişimlerini hızlandırmak amacıyla uluslar arası bir fuara daha katıldılar.

SATSO Meclis Başkan Yardımcı Orhan Yılgenci ve Komisyon Başkanı Günay Güneş başkanlığında gerçekleştirilen Hannover Sanayi Fuarı, ziyaretine Sakarya'dan SAİGEP firmaları olan AkçelikLtd. Şti, Akemsan Ltd. Şti, Alnal.A. Ş., Daloğlu Ltd. Şti., Kromel Makina San.A.Ş., FedermakLtd. Şti., Fgi İnşaat Ltd.Şti., Karmetal Sanayi Ticaret Ltd.Şti.,  Manavoğlu Tic.Ltd Şti., Yılgenci San. Tic.A.Ş. katılım gösterdi.

Dünyanın en büyük sanayi fuarı olarak Hannover Messe Sanayi Fuarı, bu yıl da 6.000'den fazla katılımcı firma ile ziyaretçilere kapılarını açtı.

Aynı anda farklı alanlarda düzenlen fuarlarda ağırlıklı olarak; makine imalat, endüstriyel otomasyon, metal işleme, yüzey işleme, kaynak, döküm, metalürji, dişli ve disk teknolojisi, sıvı mekaniği, motorlar, enerji ve dağıtımı, yenilenebilir enerji, santral teknolojileri, IT hizmetleri, akışkan ve hava tekniği, plastik-kauçuk,robot sistemleri, sensor teknolojisi, vakum teknolojisi, nano teknoloji, lazer tekniği, yapı tekniği, taşıyıcılar, bina otomasyonu ve çözümleri, konstrüksiyon teknikleri, C-teknolojileri, ölçme ve kumanda teknolojisi gibi alanlara yer verildi.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Günay Güneş, "Dünyanın en önemli üreticilerinin her yıl katılarak son teknolojiyi takip ettiği, özellikle üretim teknolojisinin ulaştığı son noktayı gördükleri sanayinin kalbinin attığı fuara, Hannover Messe' ye Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak SAİGEP Projesi kapsamındaki Makine ve Metal Sektöründe faaliyet gösteren 10 firma temsilcileri ile ziyaretçi olarak iştirak ettik.

Avrupa pazarında yer alma ve en son teknik bilgi ve becerileri görme fırsatı sunan Messe Fuarı'na katılan Makine ve Metal sektöründe faaliyet gösteren yerel firmalarımız kendi alanlarında ticari anlamda işbirliği sağlama fırsatı buldu" dedi.

 

 

 


Haber Tarihi : 9/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::