Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, 2021 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Online olarak gerçekleştirilen toplantının divanında, SATSO Meclis Salonu’ndan katılan Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz, SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil yer aldı. Meclis toplantısına kurul üyeleri de online olarak iştirak etti.

 Açılış konuşmasını yapan Semih Çokay ilimizde ve ülkemizde girişimciliğin önemine değinerek şunları dile getirdi:

“Dünya olarak zor bir süreçten geçerken yeni bir sayfanın açıldığına da şahitlik ediyoruz. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı yeni bir düzenin kapıları açılıyor önümüzde.

Türkiye'nin değişimi ve gelişimi içinse hala en önemli kilit nokta girişimcilik. Girişimciliği geliştirerek, yenilikçilikle, bilimsellikle, katma değerli ve teknoloji üretimine dayalı ekonomiyle dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alabiliriz.

Girişimcilik aslında kendini keşfetme yolculuğudur. Gelişmiş ülkelere baktığımızda girişimciliğin ülke ekonomilerinde ne kadar önemli bir konuma sahip olduğunu görüyoruz. Ülkemizde ise girişimcilik hızla gelişen bir yapıya büründü. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli ve etrafımızdaki rol modelleri tanıtmalı ve desteklemeliyiz.

İçinde bulunduğumuz dönem, elbette mücadeleli ve sıkıntılı bir süreç. Biz Sakaryalı girişimcilerimizin bu zorlukların üstesinden gelecek vizyona sahip olduğunu biliyoruz. Her zaman söylediğimiz bir şey var, bizim girişimci ve rekabet sever genetik bir avantajımız var. Bu avantajımızı dünyanın ihtiyaçlarına göre kanalize edersek başarı beraberinde gelir.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu yeni dünya düzenine üyelerimizi hazırlamak için çaba gösteriyor bu yönde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Sözlerime son verirken pandemi sonrası yeni düzene geçerken sizlerin de yeni proje önerilerinizi ve taleplerinizi bekliyoruz. Sizlerden gelecek yeni fikirler ve projelerle birlikte daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyor, yönetim kurulu olarak her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz ise kurul çalışmaları, gerçekleştirilen ve gelecekte planlanan projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdiği konuşmasında şunlara değindi: “Genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak, girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Pandemi nedeniyle ertelenen çalışmalarımıza bundan sonraki süreçte devam edeceğiz.”  

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Genç Girişimciler Kurulu Meclis Üyeleri görüşlerini dile getirdi.

Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Zafer Bekdemir pandemiden etkilenen sektörler ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Birçok sektör faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Artık aşılanma ile birlikte inşallah bu süreçten sonra ticaret yapmaya devam ederiz. Jenerasyonumuz ekonomik sıkıntı, kriz ve dünyanın başına ilk defa gelen pandemiyi gördü. Çok zor bir ticaret dönemi geçiriyoruz. Bu sıkıntı icra komitemize de yansıdı, faaliyetlerimizde biraz duraksama yaşadık. Faaliyetlerimize inşallah bu süreçten sonra devam ederiz.” dedi

TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Ahmet Cihan Gün ise aşılanma süreci ile hızla normalleşmeye geçilmesini ümit ettiklerini dile getirerek özellikle işçi ve SGK’lı çalışanların aşılanmaya başlamasından dolayı üreticiler olarak memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu konuda gösterdiği hassasiyet ve gayretler için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Kurul Üyesi Samet Karabaş ise “Aşımızı olduk umarım bundan sonraki süreçte herkesin aşılanması ile bir daha kapanma olmaz ve bu süreçleri yaşamayız. Her gün büyük bir oranda aşılanma devam ediyor. 1 aylık bir süreçte nüfusun büyük bir bölümü aşılanır ve yolumuza devam ederiz.” temennisinde bulundu.

İcra Komitesi Üyesi Burak Arığ ise “Umarım pandemiyi son kez konuştuğumuz toplantı olur. Sanayide hammaddede sıkıntılar yaşansa da hareketlilik var. Yeme içme sektörünün, kafe restoran işletmelerinin ve diğer sektörlerin de en kısa zamanda canlanmasını ve toparlanmasını temenni ediyorum.”

İcra Komitesi Üyesi R. Şamil Dedeoğlu ise pandemiden sonraki süreçte ekonominin toparlanmasını ve pandemi sonrasına göre aksiyon alınması gerektiğini vurgulayarak “Bundan sonra ne yaparız diye bakmalıyız. Uzaktan da idare edildi ancak yan yana gelince güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum.”

Kurul Üyesi Muhammet Ali Bayar da “Umarım bu pandemiden bahsettiğimiz son toplantı olur” dileklerinde bulundu.

Kurul Üyesi Engin Tumbaz “Bize denk gelen zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde tecrübe de, direnç de kazandık. Bundan sonraki süreçte ticaret hayatımızı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Pandemi, müsilaj gibi bilmediğimiz kelimelere alışıyoruz. Ancak değişen dünya koşullarında bundan sonra nasıl ilerleyeceğimiz büyük önem taşıyor. Aşılamayı herkese teşvik etmeliyiz. Bu süreçten aşılama olmadan çıkamayacağız.”

TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Haber Tarihi : 25/6/2021
Haber Medya
Paylaş