Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalar yürüten TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulunun ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Marmara Bölge Toplantısı’na katıldı.

Doğu Marmara Bölge İlleri Kadın Girişimciler Kurulları arasındaki etkileşimin artması ve Kadın kooperatiflerine yönelik başlatılacak olan faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Sakarya KGK’nın yanı sıra TOBB Girişimcilik Müdürü Batuhan Demir, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Doğu Marmara Kadın Girişimciler Kurulları Temsilcisi Sevgi Saygın, Bolu, Bilecik, Kocaeli, Yalova, Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri iştirak ettiler.

Toplantının ardından değerlendirmede bulunan Sakarya KGK İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, “Düzce KGK ev sahipliğinde Doğu Marmara Kadın Girişimciler Kurulları bir araya gelerek Kadın Girişimcilerimize ve son zamanların en önemli çalışmalarından olan Kadın Kooperatiflerinin yaygınlaştırılmasına yönelik verimli bir organizasyon gerçekleştirildi. Bundan önceki toplantı da Sakarya’da, kurulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşmişti.

 2021 yılı Sakarya’da Kadın Kooperatiflerinin kurulması, faaliyet göstermesi açısından verimli bir yıl oldu. Odamız öncülüğünde kurulumuz, Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ve MARKA işbirliğinde kooperatiflerin kurulması, faaliyete başlamaları için finansal destek ve ürünlerini tanıtmaları için çeşitli fuarlara katılmaları sağlandı. Kooperatiflerimiz oldukça başarılı oldu ve çıkardıkları ürünler de fazlaca talep görmektedir. Ekonomiye yeni kadın girişimciler kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Düzce Kadın Girişimciler Kurulu’na ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.”

Gün boyu süren programın ilk gezisi, Konuralp Müzesi ziyaretiyle başlarken daha sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Düzce Belediyesi Batı Karadeniz’in tek antik tiyatrosu olan Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kenti’nde devam etti. Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Doğu Marmara Kadın Girişimciler Kurulu heyeti, Meme Kanserine dikkat çekmek için pembe balon uçurdular.

Program, Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri’nde son buldu.

 

Haber Tarihi : 12/10/2021
Haber Medya
Paylaş