Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Otomotiv-Yedek Parça sektörü temsilcisi 21. Meslek Komitesi, Artvin Merkez Sanayi sitesinin giriş çıkışlarında oluşan trafik yoğunluğunun çözümüne yönelik girişimlerde bulundu.

Bu kapsamda 21. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Mustafa Buruşoğlu, Meclis Üyesi Taner Belge, Komite Üyesi Ömer Bayrak ve Meslek Grubu Üyesi Halil İbrahim Cirit, Karayolları 17. Şube Şefi Osman Gülcan ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Yusuf Söğütdelen’i makamlarında ziyaret ederek konu ile ilgili destek talebinde bulundular.

Ziyaretlerde D-100 karayolu kenarında konumlanan Artvin Merkez Sanayi Sitesinin giriş çıkışlarının oldukça dar ve yoğun olduğu, ağır, uzun vasıtaların bu sorun yüzünden sanayiye giriş yapamadıklarının altı çizilerek giriş çıkışların buna uygun düzenlenmesi konusu istişare edildi.

Karayolları 17. Şube Şefi Osman Gülcan ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Yusuf Söğütdelen konu hakkında proje çizimleri ve girişimler olduğuna vurgu yaparak problemin çözümüne yönelik çalışmaları gerçekleştireceklerini belirttiler.

Ziyaretleri değerlendiren 21. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Taner Belge, “21. Meslek Grubu olarak kayıtlı 500’ü aşkın üyemizin en az yarısının sorun yaşadığı Artvin Merkez Sanayi Sitesinin giriş çıkış problemiyle ilgili çözüme yönelik girişimlerimiz devam ediyor. Maalesef bu sorun üyelerimiz başta olmak üzere sanayide faaliyet gösteren bütün ticaret erbaplarını derinden etkiliyor. Ağır taşıtlar sanayiye girerken çıkarken çok zorlanıyor. Işıklarda oldukça uzun trafik kuyruğu yaşanıyor.

Ziyaretlerimizde giriş-çıkışların genişletilmesi gibi bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdik. Her iki kurumumuzdan da konuyla ilgili bilgi sahibi oldukları ve projelerinin de olduğu hakkında olumlu geri dönüşler aldık.

Bu çalışmanın bir an önce tamamlanması ve üyelerimizin probleminin devam etmemesi adına girişimlerde bulunacağız. Umuyoruz ki en kısa sürede şehrimizin ciddi hizmet sağlanan yerlerinden olan sanayi girişinin de belirli standartlarda, trafiğe engel olmayacak şekilde düzenlenmesini sağlamış olacağız.” diyerek bilgiler verdi.

Haber Tarihi : 27/12/2021
Haber Medya
Paylaş