Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim Telekomünikasyon sektörü temsilcisi 31. Meslek Komitesi, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununa yönelik Resmi Gazetede yayınlanan değişikliğe yönelik değerlendirmede bulundu.

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nda yapılan ve Meclis’ten geçen düzenlemeyle “kişinin bilgisi ve rızası dışında işletmeci veya adına iş yapan temsilcisi tarafından abonelik tesisi veya işlemi yapmak veya yaptırmak suçundan dolayı” kamu davasının açılması, kovuşturma yapılması ve kesinleşmiş mahkûmiyet hükümlerinin infazı erteleniyor. Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 52. Maddesine eklenen geçici madde ile hakkında kamu davası açılma veya kovuşturma ya da infaz ertelenmesi kararı verilen kişiler erteleme kararı verildiği tarihten itibaren bir yıl içinde yeni bir suç işlememesi hâlinde kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verilecek. İnfaz ertelemesine karar verilen hallerde ise ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkacak.

5 Temmuz 2022 Tarihli Resmi Gazetede yer alan değişikliğin ardından Komite Başkanı Cemil Kaya öncülüğünde gelişmeyi değerlendiren 31. Meslek Komitesi Üyeleri, sektör mensuplarına birçok mağduriyet yaşatan kanunun güncellenmesinden oldukça memnun.

31. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Behlül Bayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün sektörümüz adına oldukça güzel başladı. 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu içerisinde sektörümüze ve vatandaşlarımıza yıllardır mağduriyet yaşatan bir konu çözülmüş oldu.

Özellikle üst kuruluşumuz TOBB, sektörümüz özelindeki MOBİSAD gibi meslek örgütlerimiz yıllardır ciddi bir mücadele veriyordu. Kanuna ek madde gelmesiyle mağduriyetler bugün itibarıyla son bulacak. Açılan basit bir hat ile alakalı suçlu durumuna düşen, haklılığını ispat etmeye çalışıp mağduriyet yaşayan sektör temsilcilerimiz ve halkımız için çok güzel bir gelişme oldu.

31. Meslek Komitesi olarak bizler de 2 yıldır bu konuda kararlar alıyorduk. Oda Yönetimimiz de bu kararları hassasiyetle inceleyip TOBB başta olmak üzere ilgili kurumlara ilettiler. Kendilerine sektörümüz adına teşekkür ediyorum, bu kararın alınmasında SATSO da etkin görev aldı.

Yaşanan bu gelişmenin mobil iletişim sektörü adına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen MOBİSAD başta olmak üzere tüm sektör kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. Büyük bir başarıya imza attılar.” dedi.

Haber Tarihi : 6/7/2022
Paylaş