KARAR:1   
                
Yönetim Kurulumuz tarafından Komitemize havale edilen, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın, imar planı ilk defa yapılacak alanlara ilişkin Odamız görüşlerini talep ettiği 11/12/2013 tarih ve 85421345-045.01/3442-11216 sayılı yazısı görüşüldü.
    
Köylerde Avrupa'daki uygulamalar örnek alınarak ekonomisi uygun olan yerlerde kırsal yerleşim merkezleri geliştirilmesi önerimizin Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na bildirilmesi teklifimizin Yönetim Kurulumuza arzına.25.12.2013.07

KARAR:2
     
Yenikent (Camili ve Karaman)'de,  Sakarya Büyükşehir Belediyesine devredilen kalıcı işyerlerinin Sakarya'ya ikinci bir üniversite olarak kazandırılabilmesi için Odamızın diğer Komiteleri ve Komisyonlarımızdan da görüş alınarak, SATSO'nun önderliğinde siyasi iradeden zaten binaları hazır olan küçük tadilatlarla eğitim binasına dönüştürülmesi fazla bir maliyet gerektirmeyen aynı zamanda yıllardır o bölgenin geri kalmasına çare olacak olması da düşünülerek bu önerimizin desteklenmesini talep etmekteyiz. Üniversite öğrencilerinin çoğunun il dışından gelecek olması mevcut yerleşim alanının gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Her ne kadar buradaki binalar ayrı yerleşkelerde olmasına rağmen birbirine çok uzak değildir. Bu tip ayrı yerleşkelerdeki üniversite konumlandırmaları Dünya'da ve Ülkemizde örnekleri mevcuttur.
25.12.2013.07

Haber Tarihi : 9/1/2014
Paylaş