KARAR:1  

Komitemizce tespit edilen aşağıdaki  hususların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam'a  iletilmesine.

• Kreş ve Gündüz bakımevleri yönetmeliğini günün şartlarına göre revize edecek misiniz ? Çalışan annelere kreş desteği düşünülüyor mu ?

• TUİK verilerine göre ülkemizde 2013 aralık ayında nüfus artış hızı % 1.37  olarak gerçekleşti .Hızla yaşlanan ve ailece çalışmak zorunda olan bireylerin yaşlı ebeveynleri için yaşam  kalitesini arttıracak yaşlı bakım evlerinin teşvikini sağlayacak mısınız.?

• Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nden Okay  BAŞ, son 12 ayda, 24 bin kişi üzerinde yapılan aile şiddet araştırmasının sonuçlarını dinleyicilere aktardı. Buna göre aile içi şiddete maruz kalan kadınların oranı en fazla Kuzeydoğu Anadolu'da (%53). Kuzey doğu Anadolu'yu Orta Anadolu (%50) ve Orta Doğu Anadolu (%47) takip ediyor. Bu oranın en düşük olduğu bölge Batı Marmara'yken (%25), İstanbul'da oran %31. Fiziksel cinsel şiddete maruz kalan kadınların %48'i, 45-59 yaş aralığında. Türkiye'de fiziksel cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı %42. Duygusal şiddet mağduru kadınlar Türkiye'deki kadınların %44'ünü oluştururken, ekonomik şiddet mağduru kadınlar ise % 37 oranında. Eşine göre daha fazla para kazanan kadınlar, araştırmaya göre 2 kat daha fazla şiddet görüyor. Türkiye'de her 10 kadından biri de, gebelikte fiziksel şiddete maruz kalıyor.  (Haberin Tamamı İçin: http://www.gazetea24.com/haber/kadina-siddet-tirmaniyor_11734.html  GazeteA24.com )Şiddet gören kadınlarla ilgili barınma evleri yapılması hususunda proje yapmak istiyoruz bu konuda bize destek verirmisiniz. (Bakanlığınızın Belediyeler Birliğiyle yapmış olduğu
• 633 sayılı teşkilat ve görevleri hakkındaki kararname ile 5355 sayılı mahalli idareler kanunu ve Türkiye Belediyeler Birliği Tüzüğü ile Belediyeleri ve STK'ları paydaş olarak alabiliyorsunuz.

• Türkiyede kadın nüfuzu tehtid eden Meme kanserindeki artış oranı korkutmaya başladı. Dünyada 40 yaş altında meme kanseri oranı % 7 iken, Türkiye'de bu oran % 20'ye kadar yükseliyor.  Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan'a göre, 45 yaşından sonra ise oran % 70'lere kadar tırmanıyor.Meme kanserini engellemenin tek yolunun, belli yaşlardan sonra tetkiklerin yapılması olduğunu söyleyen Utkan, özellikle genç kadınlarda meme kanseriyle ilgili belirtilerin mutlaka meme cerrahı bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Toplumsal bilinç oluşturmak için bu kadar önemli bir konuda Milli Eğitim  ve Sağlık Bakanlığı ile ortak proje yapmayı düşünürmüsünüz. ?

• Türk Medeni Kanunun 305'den 320'ye kadar maddeleri Çocukların korunması ve Ülkelerarası Evlat Edinme Konusunda İşbirliğine Dair Sözleşmenin Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun, Evlat sahibi olmayan veya olamayan birçok ailenin ortak problemi olan evlat edinme kanununda değişiklik yapılarak  evlat edinme yeterliliğine sahip ailelerin veya bireylerin bu beklentilerini karşılayacak mısınız?

Haber Tarihi : 27/3/2014
Paylaş