Sayın Sigorta Acentesi,

Bilindiği üzere, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca sigorta acenteleri ve sigorta eksperleri Levhaları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde tutulmakta, ayrıca, sigorta acenteliği uygunluk belgesi başvurusu ile sigorta eksperliği ruhsatname başvuru işlemleri konuya ilişkin yetkilendirilen Ticaret/Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından yürütülmektedir.

Bu çerçevede, gerek söz konusu başvuru işlemleri gerekse sigortacılıkla ilgili diğer konularda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne çok sayıda telefon çağrısı gitmektedir. Bu kapsamda, başta sigorta acenteleri olmak üzere tüm ilgililere daha etkin bir hizmet sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce çağrı merkezi kurulmuş olup, 444 9559 numaradan çağrı merkezine ulaşılabilmektedir. Çağrı merkezi tanımlanan senaryolar çerçevesinde başvuruları yanıtlamakta, yanıtlayamadığı başvuruları ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne ya da ilgili diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirmektedir. 

Bilgilerinizi ve sigortacılık işlemlerine ilişkin başvurulara Odamız tarafından cevap verilememesi durumunda, başvuru sahibinin doğrudan çağrı merkezine yönlenmesi hususunda gereğini rica ederiz. 

Saygılarımızla,

Uğur TIN
GENEL SEKRETER 



16. Meslek Komitesinin tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.


Haber Tarihi : 2/5/2014
Paylaş