Değerli Meslektaşımız,
 
Ülkemizin bilişim sektörünün gelişimi ve dış dünyaya açılması ancak katma değerli hizmetlerin üretiminden ve bunun oluşturacağı sermaye birikiminden geçiyor. Bunu sağlamanın en temel koşullarından birinin, sektörde faaliyet gösteren her firmanın üye olduğu, ticari faaliyetlerine ilişkin meslek sertifikası sahibi en az bir çalışanın istihdam edilmesinin zorunlu olduğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı olarak faaliyet gösterecek bir Bilişim Sektör Birliği olduğuna inanmaktayız. 

Böyle bir mesleki örgütlenme yapısı ile sektör mensuplarının bir çatı altında toplanması sağlanacağı gibi, sektörde sertifikasyon, minimum hizmet tarifesi, sektör envanteri gibi konulara çözüm getirilebileceğini, sektörde istihdam kalitesinin ve sektörün temsil gücünün artacağına inanıyoruz.

Böyle bir mesleki örgütlenme yapısı oluşturmak için 23 Mayıs 2014 Cuma günü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenecek olan ve Bilişim Sektörü Meslek Komite temsilcileri, Sivil Toplum örgütlerinin yöneticileri ile üyelerinin katılacağı "Bilişim için Sektör Birliği" çalıştayında sizleri de aramızda görmek istiyoruz.
 
Saygılarımızla,
 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
Bilişim ve Telekomünikasyon 31. Meslek Grubu

31. Meslek Komitesinin tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.





Haber Tarihi : 16/5/2014
Paylaş