Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu finans kuruluşları ve sigorta acentelerinin oluşturduğu 16. Meslek Komitesi üyelerine yönelik sektörel eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ali Coşkun Konferans Salonu’nda sigortacılara yönelik olarak "Sigorta Poliçesinden Doğan Sorumluluklar" konulu eğitim düzenlendi.

Eğitmen Özkan Kaya tarafından verilen eğitime 16. Meslek Komitesi Üyeleri, Meclis Üyeleri, Sakarya Üniversitesi Sigortacılık ve Bankacılık Bölüm akademisyenleri ve öğrencileri ile sektör temsilcileri iştirak etti.

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimde Eğitmen Özkan Kaya Sigortacılık Temel Kavramları, Sigorta Hukukunda Özel Sigortacılık, Sigorta poliçesine konu tarafların Hak ve Yükümlülükleri,  Sigorta ettirenin sorumluluğu, Sigorta Şirketinin sorumluluğu, Sigorta Aracısının sorumluluğu, Sigorta Teklif ve Poliçenin Yasal Düzenlemeleri, Sigorta Branşları ve Genel Şart uygulamaları, Kaza, Yangın, Nakliyat, Mühendislik ve Sağlık Sigortaları, Hasar uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 Kaya sigortacılara yönelik yaptığı konuşmada “İş hayatında birçok kazayla ve riskle karşılaşıyoruz. Buna karşılık sigortalarda, yangın hasarları, kasko, fırtına hasarı, kaza hasarları, trafik kazası hasarları, deprem hasarları, terör hasarları gibi birçok durumla karşılaşılıyor. Sigorta sektöründe yapılan gözleme göre 2013te 21.2 milyar TL prim, 12 milyar hasar ödemesi yapıldı. Kayıtlı araç sayısı 18 milyon.” Diyerek istatistiki bilgiler verdi.

Haber Tarihi : 12/12/2014
Haber Medya
Paylaş