Sayın 15. Meslek Grubu Üyemiz; 

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirilmiştir. Yetki belgesi alabilmek için işletmelerin bir takım koşulları yerine getirmesi istenmektedir. 

Bu koşullardan biri de personelin belgelendirilmesidir. Yönetmelikle, Medikal market, distribütör ya da bayi olarak tıbbi cihaz satışı yapan tüm işletmelerin mutlaka; belgeli bir sorumlu müdür bulundurmaları, bu işletmelerde satış, tanıtım ve klinik destek elemanı olarak görev yapan tüm personelin belgelendirme şartı getirilmiştir. 
 
Tıbbi Cihaz sektöründe faaliyet gösteren ve yetkilendirilmek isteyen tüm işletmelerde:
 
-Sorumlu müdür ile satış ve tanıtım ve klinik destek faaliyetlerini yürüten personelin eğitim alarak belgelendirilmesi gerekmektedir. Bir kişi sadece bir şirketin sorumlu müdürü olabilir. 
 
Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmektedir. Yeterlilik belgesini alabilmek için TİTCK web sayfası http://www.titck.gov.tr adresinde yer alan duyurular ve kılavuz doğrultusunda işlem yapmanız gerekmektedir. 

Belge alabilmek için Yönetmelikte belirtilen eğitim şartını yerine getirmek için Yönetmeliğin yayınlandığı 15.05.2014 tarihinden itibaren 18 ay içinde bu süre dolacağından en son 15 Kasım 2015 tarihine kadar belgeyi almak zorunludur.
 
Birden çok mesleğe ilişkin yetki belgesi almak:
 
Gereken şartları taşımanız halinde yönetmelikte belirtilen tüm eğitimleri alıp seçtiğiniz mesleklere ilişkin sınavlara ayrı ayrı girerek başarılı olursanız seçtiğiniz mesleklerde çalışabilmek için yetki belgesi alabilirsiniz. 

İşletmelerin ve çalışanlarının bu süre içinde herhangi bir hak kaybına uğramamaları için eğitimlerle ilgili bilgiye www.tcesis.org adresinden veya 0 850 450 45 45 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri hususunu önemle bilgilerinize rica ederiz.
Saygılarımızla,

Uğur TIN
GENEL SEKRETER


Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

15. Meslek Komitesinin tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 23/2/2015
Paylaş