Sakarya Ticaret ve Sanayi odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu 31. Meslek Komitesi, cep telefonu ve aksesuarları marka yönetmelikleri ve markalı ürünlerin satış şekilleri hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SATSO’da gerçekleştirilen toplantı, Meslek Komite Üyelerinin ev sahipliğinde çok sayıda sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan meslek mensupları, son zamanlarda şehir dışından gelen avukatlar tarafından yapılan baskınlarda markalı ürünler ile ilgili büyük cezalar kesildiğini belirterek gelen avukatlar dahil hiç kimsenin kurallar hakkında ve sistem hakkında tam bir bilgiye sahip olmadığını dile getirdi.

Baskına gelen avukatların sadece baskın bedeli olan para bedelini alabilmek için böyle hareket ettiğini düşünen meslek mensupları, konunun idari mercilerce bir an önce çözülmesini istedi.          

Satış yapılan ürünlerin faturalı olduğunu, ürünlerin satın alındığı firmaların belli olduğunu ve ürünlerin satışından doğan verginin de ödendiğini belirten meslek mensupları, eğer bir sıkıntı var ise bunun burada değil üretici veya ithalatçı firmaların kontrol edilerek çözüleceği konusunda fikir bildirdiler.

 Konu ile ilgili değerlendirme yapan 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Behlül Bayrak, marka kanununda bazı eksiklikler olduğunu kanunun küçük esnafı mağdur ettiğini belirterek sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Komiteden Meclis Üyesi Necmettin Kırık ise, sektörel anlamda önem taşıyan toplantıya katılımdan dolayı teşekkür ederek, “Meslek mensuplarımızın sorunlarının çözümü ve sektörümüzün hak ettiği seviyelere gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Haber Tarihi : 17/4/2015
Haber Medya
Paylaş