Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu metal imalatçılarının oluşturduğu 23. Meslek Komitesi İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu,  Komite Başkanı Tebliğ Yeğenoğlu ve Meclis ve Komite Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ziyarette sektörel sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyet adına konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, kısa vadede sektöre ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik talep ve görüşleri ileterek “Nitelikli ara eleman ihtiyacı tüm sektörlerimizin temel sorunlarından bir tanesidir. Ara eleman gerçekte bir ihtiyaç ama bununla ilgili geleceği de planlamalıyız. Ara ve yan sanayilerde çalışacak ara elemanların kalifiye ve işinin erbabı çalışanlar olabilmesi büyük önem taşıyor. Ara eleman ihtiyacımızın karşılanması ve kaliteli ara elemanların sayısının artırılmasına yönelik milli eğitim müdürlüğü ile ortak çalışmalarda bulunmaktan memnuniyet duyacağız. Kurumsal işbirliği neticesinde sektörün talep ettiği standartlarda ara elemanlar yetiştirebiliriz” dedi.

23. Meslek Komitesi Başkanı Tebliğ Yeğenoğlu da “Sanayi bu ara elemanların mektebidir. İşi yerinde öğrenmeleri adına eğitim süreçlerinde sanayilerde uygulamayı öğrenmeleri gereklidir ki mezun olunca yabancılık acemilik yaşamadan iş bulabilsinler.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise “Dağda bağı olanın yüreğinde dağı olur. Siz bu sorumluluğun farkındasınız” diyerek ara eleman yetiştirilmesinin sadece okulların değil sektör temsilcilerinin de üstleneceği bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Genel müdürlük nezdinde mevzuata uygun şekilde programlanabilecek mesleki eğitim çalışmalarının öğrencilerin ve sektörün geleceği açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kuntoğlu, konu ile ilgili kurumsal işbirliği ve iletişimden memnuniyet duyacaklarını belirtti.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 10/9/2015
Paylaş