Tehlikesiz atık toplama-ayırma faaliyetinde bulunanları yakından ilgilendiren, Toplama-Ayırma Belgesi alınması zorunluluğu ile ilgili bilgilendirme toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

SATSO 17. Meslek Komitesi tarafından tertip edilen toplantıya sektör temsilcilerinin ve ağırlıklı olarak geri dönüşüm firma yetkilileri ile çoğunluğunu yapı kooperatiflerinin SATSO17. Meslek Komitesi üyeleri iştirak etti.

Toplantıda,  Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ali Demirel, Çevre Mühendisi Mahmuriye Gürsel, Feyzan Can Aydoğdu bilgi verirken S.S. Sakarya Geri Dönüşümcüler Toplu İş yeri Yapı Kooperatifi Başkanı Sabri Erol ve Yönetim Kurulu üyeleri de sektörel sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Toplantıda bilgi veren yetkililer, “17.06.2011 tarihli ve 27967 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği'nin 12'nci maddesinde belirtildiği şekilde, tehlikesiz atık toplama-ayırma faaliyetinde bulunanlar, 7'nci maddenin (d) bendi gereğince Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden Toplama-Ayırma Belgesi almakla yükümlüdür.” diyerek bu yükümlülüğün nedenleri ve uygulanma aşamaları hakkında aktarımda bulundular.

Bilgilendirme toplantısında ayrıca tehlikesiz atıkların yönetimi konusunda bilgi veren Çevre Mühendisleri “ Bu Tebliğin maksadı, bir faaliyet sonucunda ortaya çıkan bazı tehlikesiz atıkların çevreye olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, atık miktarının azaltılması, geçici depolanması, geri kazanım tesislerinin kurulması ve bu tesislerin çevreyle uyumlu yönetiminin sağlanmasına yönelik prensip, politika ve programların belirlenmesi için gerekli idari ve teknik esasların düzenlenmesidir.” dedi.

Toplantıda sunumların ardından sektör temsilcilerinin ve geri dönüşüm firma yetkililerinin sorularını cevaplayan yetkililer, bu uygulamanın gerekliliği ve önemine dikkat çektiler.

 

Haber Tarihi : 9/10/2015
Haber Medya
Paylaş