SAKARYA Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemeleri ticareti ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 13. Meslek Komitesi sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Meslek Grubu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini 13. Meslek Komitesi Başkanı Özgür Karakaş, 13. Meslek Komitesinden Meclis Üyeleri; Enver Tok ve Hayrettin Kovacıoğlu ile Komite Üyeleri; İsmail Filizfidanoğlu ve Eyüp Tuncer yaptı.

Çalışmaları devam eden İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SİMDER üyeleri ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci 13. Meslek Komitesi’nin girişimleri ve yoğun gayretleri neticesinde başlayan İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi kurulma çalışmaları hakkında bilgi vererek komiteye çalışmalarında başarılar diledi.

Yılgenci konuşmasının devamında “İnşaat Malzemecileri Sanayi Bölgesi konusunda şu anda iyi bir noktaya gelindi. Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizler üyelerimizin en iyi koşullarda hizmet etmeleri ve ticari faaliyetlerini geliştirmeleri için her türlü çabayı gösteriyoruz. Biz üyelerimizle, komitelerimizle birlikte büyük bir güç olduğumuza inanıyor ve bu gücümüzü ilimizin gelişmesine yönelik değerlendiriyoruz.” dedi.

Komite Başkanı Özgür Karakaş İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi’nde gelinen son durum ve aşamaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında 13. Meslek Komitesi öncülüğünde kurulan Sakarya İnşaat Malzemecileri Derneği’nin kurulma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karakaş, sektörde kümelenmenin önemine değinerek dernek çatısı altında tüm SATSO ve SESOB üyesi sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmek için tek çatı altında toplanmalarının sağlandığına dikkat çekti

13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Hayrettin Kovacıoğlu ise, İnşaat Malzemecileri ihtisas Bölgesi’nin Emirdağ Mezarlığı civarında 450 dönüm bir alanda oluşturulması planlandığını ve sektör birliği neticesinde çalışmaların hızlanarak tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok ise İhtisas Bölgesindeki arazinin toprak kurulunda geçmesi üzerine çalışmaların hızlanacağına dikkat çekerek bu bölgede yer almak isteyen üyelerin öncelikle SİMDER’e üye olması gerektiğini ve alıp satmak amaçlı değil bölgede faaliyet göstermek üzere arazilerin tahsis edileceğini vurguladı.

Hendek Belediye Başkanı ve SİMDER Eski Başkanı İrfan Püsküllü ise “Gayemiz sektör temsilcilerinin, ticaret erbabının uygun fiziki koşullarda hizmet etmelerinin sağlamak, ticaretlerini gelişmesine destek olmaktır.” diyerek çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu da SATSO’nun nitelikli istihdam ve kaliteli üretim üzerine çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda üyeler İnşaat Malzemeleri İhtisas Bölgesi ile ilgili teknik bilgi paylaşımı ve planlamalar üzeri değerlendirmelerde bulundu.

Haber Tarihi : 28/12/2015
Haber Medya
Paylaş