Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 1 Ocak 2017 itibariyle Bireysel Emeklilik Sistemi’nin otomatik katılım ile zorunlu hale getirilmesi konusunda üyeleri ve sektör temsilcilerini bilgilendirme çalışmalarına hız verdi.

Bu doğrultuda Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği ve TOBB işbirliği ile çeşitli illerde düzenlenen "Bireysel Emeklilikte Otomatik Katılım Bilgilendirme Toplantısı" nın 5ncisi SATSO Toplantı Salonunda yapıldı.

SATSO bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu sigorta acenteleri ve finans sektörünün oluşturduğu 16. Meslek Komitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Özdağ, Emeklilik Gözetim Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Yıldız, Hazine Müsteşarlığı Uzmanları Hikmet Kaan Yıldız ve Hayrullah Ahmet Yaşar iştirak etti.

Yetkililerin Bireysel Emeklilikte ki son değişiklikleri aktardığı bilgilendirme toplantısı katılımcılara öncelikle 2003 yılında başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 13 yılda sağladığı gelişmeler anlatıldı. Otomatik katılımla sistemde sağlanacak ivm ile ülkemizdeki Otomatik Katılım uygulaması hakkında bilgi verildi.

16. Meslek Komitesi Üyeleri ise, Bireysel Emeklilik Sisteminin devlet tarafından desteklenmesinin önemine vurgu yaparak bu konuda toplumsal bilinçlenme açısında SATSO çatısı altında yapılan çalışmanın önemine dikkat çektiler. Söz konusu bilgilendirme toplantısının farkındalık ve hizmet anlamında faydalı olduğunu dile getiren 16. Meslek Komitesi,  tüm üyeleri ve sigorta sektör temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Otomatik katılımın işverenlere ve çalışanlara sağlayacağı faydalar ve sistemin neden gerekli olduğu aktarıldı. Türkiye Sigorta Birliği, Hazine Müsteşarlığı ve Emeklilik Gözetim Merkezi yöneticileri yaptıkları sunumların ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin sorularını yanıtladı.

 

Haber Tarihi : 26/12/2016
Haber Medya
Paylaş